Більше не вбиратимуть олію: 2 дієві способи смаження нежирних дерунів
Більше не вбиратимуть олію: 2 дієві способи смаження нежирних дерунів

Більше не вбиратимуть олію: 2 дієві способи смаження нежирних дерунів

Однак, смак легко може зіпсувати зайвий жир, який деруни поглинають під час смаження. Це їхнє слабке місце. Але вихід є – треба дотримуватися наступних порад, і деруни більше не вбиратимуть олію, пише 24 Канал з посиланням на ProstoWay.

Як смажити деруни, щоб вони не вбирали олію

Існує кілька способів, які допоможуть знизити жирність картопляних дерунів.

  1. Додати алкоголь

І один з найбільш ефективних – додавання до тіста алкоголю. На 1 кілограм тертої картоплі слід додати 0,5 чайної ложки горілки, коньяку або навіть самогону.

Не варто переживати, що деруни вберуть смак спиртного, оскільки відбудеться термічна обробка і весь градус випарується.

  1. Додати ще олії

Якщо ж метод з алкоголем не підходить, можна спробувати інший варіант – додати соняшникову олію безпосередньо в картопляну масу перед смаженням.

Всього 1 столова ложка олії на кожен кілограм картоплі допоможе не лише створити "захисний бар'єр", а й зменшить використання олії на пательні.

А ви знаєте: 3 помилки, які псують картопляне пюре.

Источник материала
loader
loader