/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F8dd7c354f68b8df17e979d2a503d35d4.jpg)
Введіть у раціон ці 8 спецій, щоб захиститися від раку
Багато прянощів та лікарські рослини мають сильні протизапальні та антиоксидантні властивості, завдяки чому можуть зміцнювати імунітет і навіть знижувати ризик розвитку онкологічних захворювань. Медики все частіше звертають увагу на їхній профілактичний потенціал у раціоні, пише UAPress.
Одним з найефективніших природних компонентів називають імбир. Він містить активну речовину гінгерол, яка може уповільнювати ріст ракових клітин, особливо в кишечнику, простаті та яєчниках. Не менш перспективний каєнський перець із капсаїцином, відомим здатністю гальмувати зростання пухлин у передміхуровій залозі.
Кориця демонструє здатність пригнічувати розвиток злоякісних новоутворень, особливо у кишечнику та шийці матки. Її екстракти запобігають появі нових атипових клітин, діючи на ранніх стадіях.
Особливу цінність представляє куркума, багата на куркумін. Ця речовина з фенольною природою здатна захищати від раку шлунка, легень і молочних залоз. Ще один потужний союзник - орегано, що містить кверцетин. Він не тільки уповільнює ріст ракових клітин, а й сприяє їх загибелі, особливо при пухлинах простати та кишечника.
Петрушка, як не дивно, теж може грати захисну роль. Ефірні олії цієї рослини містять міристицин, що пригнічує розвиток пухлин у легенях, а також нейтралізує канцерогени тютюнового диму. У ній також є апігенін — речовина, здатна уповільнювати ріст пухлин.
Розмарин завдяки кофеїновій та розмариновій кислотам допомагає боротися з вільними радикалами, які провокують клітинні мутації. І, нарешті, часник відомий своїм насиченим складом – аліцин, флавоноїди та селен у його складі можуть уповільнити зростання різних злоякісних клітин.
Таким чином, включення натуральних спецій та трав до щоденного раціону — не просто питання смаку, а потенційна інвестиція у здоров'я та профілактику серйозних захворювань.

