Як перевірити яйця свіжі чи ні: несподіваний трюк вразить просто наповал
Як перевірити яйця свіжі чи ні: несподіваний трюк вразить просто наповал

Як перевірити яйця свіжі чи ні: несподіваний трюк вразить просто наповал

Як перевірити, чи свіжі яйця - як перевірити живі яйця чи ні.

Важливо:

Курячі яйця є одним із найулюбленіших продуктів і це не дивно, адже з них можна приготувати безліч страв.

Однак важливим є питання про те, як визначити свіжість яєць. Про це йдеться в матеріалі Главреда.

Як визначити свіжість яйця

У свіжого яйця жовток буде щільним і піднесеним, оточеним пружним білком, який зберігає форму.

Якщо ж жовток розпливчастий, а білок розтікається по поверхні, це ознака того, що яйце вже не найсвіжіше - його варто якнайшвидше використати в приготуванні.

Як перевірити яйця свіжі чи ні: несподіваний трюк вразить просто наповал
/ Главред

Перевірка яйця за допомогою води

Порядок дій:

Що означає, якщо яйце стоїть вертикально у воді

Коли яйце не лежить, а стоїть у воді вертикально - це сигнал, що термін зберігання добігає кінця. Такі яйця найкраще використовувати якомога швидше - для смаження, омлетів або запіканок.

Чому чути "хлюпання" всередині яйця

Якщо потрясти яйце біля вуха і ви почуєте булькаючі або хлюпаючі звуки - це означає, що всередині вже є вільний простір, і структура почала змінюватися. У свіжого яйця звуків бути не повинно - воно повністю "тихе".

Перевірка яйця на світло

Порядок дій:

Більше новин:

Цікаві факти про яйця

Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).

Попри харчову цінність яєць, їхнє споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.

Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.

Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.

Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять до яйця.

Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.

Холестерин, що міститься в яйцях, не є небезпечним. Лецитин, якого багато міститься в яєчному жовтку, допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань.

Джерело матеріала
loader