Єврокомісія наприкінці жовтня дасть оцінку прогресу України на шляху до ЄС
Єврокомісія наприкінці жовтня дасть оцінку прогресу України на шляху до ЄС

Єврокомісія наприкінці жовтня дасть оцінку прогресу України на шляху до ЄС

Європейська комісія 30 жовтня оприлюднить щорічну оцінку прогресу країн, які прагнуть приєднатися до Європейського Союзу, включно з Україною. Один із акцентів ЄС робить на незалежності ЗМІ.

Про це повідомила посол ЄС в Україні Катаріна Матернова в інтерв’ю Суспільному, передає Укрінформ.

"У кінці жовтня оприлюднять так званий пакет розширення за 2024 рік – щорічну оцінку Європейської комісії, в якій проаналізують успіхи країн-кандидатів на членство в ЄС, зокрема й України", – заявила Матернова.

Вона підкреслила важливість незалежних засобів масової інформації в процесі євроінтеграції України, наголосивши, що підтримка ЗМІ є ключовою на цьому шляху.

У цьому контексті посол ЄС нагадала, що з початку повномасштабного вторгнення Росіїв Україну Європейський Союз виділив близько 15 мільйонів євро для підтримки приблизно 15 засобів масової інформації, які займаються перевіркою фактів. Вона зауважила, що в умовах війни, коли ресурси обмежені, фінансова підтримка від ЄС є надзвичайно важливою для забезпечення незалежності українських медіа.

"Війна в Україні забирає не лише людські життя, а й значні фінансові ресурси. Тому Європейський Союз активно підтримує незалежні засоби масової інформації в Україні", ‒ підсумувала Матернова.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції - міністерка юстиції Ольга Стефанішина заявила, що уряд працює над відкриттям на початку 2025 року всіх переговорних розділів щодо членства в ЄС.

Теги за темою
Єврокомісія
Джерело матеріала
loader
loader