/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F8177f4080cfa82f3db5dec94500edaba.jpg)
П'ять міфів про фрукти, в які досі вірять
Дієтологи часто радять, які продукти додати до свого раціону, а від яких відмовитися взагалі.Та не всі з цих тверджень правдиві, пише livestrong.Один з найрозповсюдженіших міфів – це те, що деякі фрукти містять багато цукру. Через це вони можуть бути шкідливими."Фруктоза шкідлива лише у великих кількостях, які важко отримати в надлишку в природній формі з фруктів. Для більшості людей кількість цукру у фруктах безпечна для споживання", – дієтологиня Кароліна Марголіс.Фрукти, окрім фруктози, містять також чимало клітковини, антиоксидантів та мінералів. Вони допомагають контролювати апетит та довше підтримувати відчуття ситості.Багато людей відмовляються від фруктів у своїй дієті, тому що містять вуглеводи й спричиняють набір ваги. Це твердження частково правдиве. Вуглеводи справді містять досить багато вуглеводів. Проте вони здорові і допомагають підтримувати здоровий мікробіом кишківника.Такі фрукти забезпечують мозок і тіло енергією, а також підтримують функції організму.Авокадо містить відносно багато жирів. Та дієтологи стверджують, що це міф. Насправді авокадо допомагає контролювати апетит. Цей плід містить багато поживних речовин, щоб забезпечити ситість.Гуляє міф, що якщо їсти різні фрукти разом, це зруйнує клітковину та зменшує кількість поживних речовин.Дієтологи стверджують, змішування фруктів піддає їх окисленню. Поживні речовини можуть втратитися через вплив кисню. Та для того, щоб він став відчутним, має пройти хоча б одна година. Якщо робите смузі чи фруктовий салат і вживаєте ці страви одразу, то немає про що турбуватися.Неправда, що фрукти натщесерце сповільнюють метаболізм і гниють у шлунку. Людський шлунок через кислотність запобігає надмірному росту бактерій, то ж гниття просто неможливе.
