Кишечник скаже "дякую": корисні продукти, які варто включити у вечірній раціон
Кишечник скаже "дякую": корисні продукти, які варто включити у вечірній раціон

Кишечник скаже "дякую": корисні продукти, які варто включити у вечірній раціон

Міцний імунітет, гарне самопочуття та навіть настрій залежить від здоров'я кишечника.Щоденне харчування відіграє ключову роль у підтримці правильної роботи травної системи, пише Eating well.Квасоля та бобові культури є чудовими джерелами білка, а також вони багаті на клітковину, необхідну поживну речовину, якої немає в курці, яловичині та рибі.Крім того, більшість видів квасолі та сочевиці містять комбінацію як розчинної, так і нерозчинної клітковини, яка по-різному сприяє регулярності. Лише пів склянки вареної чорної квасолі містить 8 г клітковини, що становить понад чверть добової потреби в клітковині.Бобові також містять безліч інших корисних поживних речовин, які підтримують здоровіший кишковий мікробіом.Дослідження показали, що люди, які їдять цільнозернові продукти, рідше менше страждають на закрепи. Їхні симптоми покращилися, коли вони вживали цільнозернові продукти або коричневий рис протягом чотирьох тижнів, порівняно з дієтою з білим рисом.Овочі без крохмалю не тільки є гарним джерелом клітковини, але й багаті на антиоксиданти, які нейтралізують вільні радикали, що можуть сприяти запаленню.Запалення збільшує ризик багатьох хронічних захворювань, а також може призвести до закрепів. Крім того, овочі без крохмалю містять вітаміни та мінерали для підтримки загального здоров'я.Якщо ви шукаєте смачну вечерю, яка ще й буде дуже корисною для кишківника, то варто приготувати піту з печеного нуту та цвітної капусти з соусом із в'ялених помідорів.піта - 2 шт.нут варений або консервований - 250 гцвітна капуста - 300 голивкова олія - 2 ст. л.сіль, перець, паприка та сушений часник - за смакомДля соусу:в'ялені помідори в олії - 6-8 шт.грецький йогурт - 150 гчасник - 1 зубчиклимонний сік - 1 ч. л.сіль, перець - за смакомСпочатку розігрійте духовку до 200°C і промийте та обсушіть нут. Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття. Змішайте їх з оливковою олією, спеціями, сіллю та перцем. Викладіть на деко і запікайте 20-25 хвилин до золотистості та хрумкої скоринки.У блендері змішайте в'ялені помідори, йогурт, часник, лимонний сік, сіль та перець до однорідної маси.Піту можна трохи підсмажити на сухій пательні або в духовці. Змастіть внутрішню частину соусом, додайте листя салату, запечені нут і цвітну капусту. Полийте ще трохи соусом зверху.Досягти норми у споживанні клітковини на день буде легко, якщо приготувати цю страву на вечерю, оскільки вона містять цілих 13 г клітковини.Нут, цвітна капуста та цільнозернові піти додають кількості клітковини цій страві.Пребіотики забезпечують "паливом" корисні бактерії, які живуть у кишечнику. Одним із чудових джерел пребіотиків є нут, який служить основним джерелом білка.Йогурт та в'ялені помідори поєднуються в ароматний соус, який також багатий на пробіотики завдяки йогурту. Продукти, багаті на пробіотики, допомагають підтримувати здоровий баланс корисних і шкідливих бактерій у кишечнику.

Джерело матеріала
loader
loader