Забудьте про майонез та олію: ця заправка зробить найпростіший салат в рази смачнішим
Забудьте про майонез та олію: ця заправка зробить найпростіший салат в рази смачнішим

Забудьте про майонез та олію: ця заправка зробить найпростіший салат в рази смачнішим

Настав сезон нового урожаю овочів, тому господині готують безліч різноманітних смачних салатів.

І традиційно для заправки використовується олія, сметана, майонез і йогурт.

Однак професійні кухарі рекомендують відійти від цих стандартних продуктів і скористатися заправкою, яку легко приготувати зі складників, що завжди є на вашій кухні.

Про це пише ресурс Ukr.

Як приготувати вишукану заправку до овочевих салатів із простих інгредієнтів.

Традиційні заправки овочевих салатів вже давно нікого не дивують.

До того ж вони зовсім не підсилюють смаку овочів, а лише додають зайвих калорій.

Професійні кухарі поділилися своїми секретами приготування соусу із простих інгредієнтів, які завжди є під рукою.

Таку заправку можна зберігати в холодильнику декілька тижнів до наступного використання.

Приготування такого соусу до салатів не забирає багато часу — кількох хвилин буде досить.

Заправку зможе швидко приготувати навіть кулінар-початківець.

Як приготувати заправку до овочевих салатів.

Основний інгредієнт соусу — це соняшникова олія, також можна брати оливкову.

Смак заправки підсилюватимуть пряні трави й лимон.

На 100 мл рослинної олії треба взяти 1 ложку столового білого оцту і сік половинки лимона.

Сіль додається за смаком.

Обережно змішайте всі інгредієнти у скляній баночці, соус має бути однорідної консистенції.

Лимон можна замінити лаймом, це додасть соусу тропічної нотки свіжості.

Цитрусові фрукти не лише збагачують смак заправки, а й подовжують термін її придатності.

До заправки треба додати дрібку-дві прованських чи італійських трав, щоб надати соусу духмяності.

Соус ідеально поєднується з овочами і листовою зеленню, також його можна додавати до м’яса.

Заправку також варто спробувати в салатах «Цезар» та «Грецький».

Готовий соус зберігається у холодильнику упродовж трьох тижнів.

Перед наступним використанням ємність із заправкою треба потрусити, щоб розчинити осад пряних трав.

Джерело матеріала
loader
loader