/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2Fe536133deed045faa754cefa161474a4.jpg)
Забудьте про майонез та олію: ця заправка зробить найпростіший салат в рази смачнішим
Настав сезон нового урожаю овочів, тому господині готують безліч різноманітних смачних салатів.
І традиційно для заправки використовується олія, сметана, майонез і йогурт.
Однак професійні кухарі рекомендують відійти від цих стандартних продуктів і скористатися заправкою, яку легко приготувати зі складників, що завжди є на вашій кухні.
Про це пише ресурс Ukr.
Як приготувати вишукану заправку до овочевих салатів із простих інгредієнтів.
Традиційні заправки овочевих салатів вже давно нікого не дивують.
До того ж вони зовсім не підсилюють смаку овочів, а лише додають зайвих калорій.
Професійні кухарі поділилися своїми секретами приготування соусу із простих інгредієнтів, які завжди є під рукою.
Таку заправку можна зберігати в холодильнику декілька тижнів до наступного використання.
Приготування такого соусу до салатів не забирає багато часу — кількох хвилин буде досить.
Заправку зможе швидко приготувати навіть кулінар-початківець.
Як приготувати заправку до овочевих салатів.
Основний інгредієнт соусу — це соняшникова олія, також можна брати оливкову.
Смак заправки підсилюватимуть пряні трави й лимон.
На 100 мл рослинної олії треба взяти 1 ложку столового білого оцту і сік половинки лимона.
Сіль додається за смаком.
Обережно змішайте всі інгредієнти у скляній баночці, соус має бути однорідної консистенції.
Лимон можна замінити лаймом, це додасть соусу тропічної нотки свіжості.
Цитрусові фрукти не лише збагачують смак заправки, а й подовжують термін її придатності.
До заправки треба додати дрібку-дві прованських чи італійських трав, щоб надати соусу духмяності.
Соус ідеально поєднується з овочами і листовою зеленню, також його можна додавати до м’яса.
Заправку також варто спробувати в салатах «Цезар» та «Грецький».
Готовий соус зберігається у холодильнику упродовж трьох тижнів.
Перед наступним використанням ємність із заправкою треба потрусити, щоб розчинити осад пряних трав.

