/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F15322bbdd001e9f2c568ab897a4c4dc1.jpg)
Що корисного в свинині: чому дієтологи рекомендують обов’язково додати це м’ясо до раціону
Недавнє дослідження, проведене в Університеті штату Південна Дакота, підтвердило, що вживання пісної свинини разом із овочами сприяє збалансованому раціону, забезпечуючи організм високоякісним білком і підтримуючи тривале дотримання здорового харчування.
У ході дослідження порівнювали дві дієти з однаковим вмістом білка та поживних речовин: одна була заснована на пісній свинині, а інша — на рослинних білках, таких як сочевиця та нут.
Результати показали, що білок зі свинини засвоюється набагато краще — його індекс якості склав 122,7 бала, тоді як рослинний білок отримав лише 82 бали.
Перевага свинини полягає не лише в її користі, а й у неперевершеному смаку.
Учасники дослідження відзначали, що страви зі свининою були більш поживними, смачнішими і простішими для щоденного вживання.
Особливо їм до вподоби припали знайомі з дитинства комбінації м’яса з овочами, зокрема тушкована свинина з томатами.
Крістен Хікс-Руф із Національної ради зі свинини підкреслює, що свинина не повинна суперничати з рослинними продуктами, а навпаки — ідеально доповнює їх, роблячи раціон різноманітнішим і більш насиченим смаком.
