/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F2f84a1a1e9862f754b015d0a034b7f0f.jpg)
Розведення чи забій: як раціон свиней залежить від місця їх збуту
Розведення чи забій: як раціон свиней залежить від місця їх збуту
У період дорощування та відгодівлі свиней важливо не лише забезпечити приріст маси, а й врахувати кінцеву мету: племінне розведення чи забій.
На цьому акцентують фахівці племзаводу «Агропрайм Холдинг» (ГК «Агрейн»).
«Питання про подальше використання тварини вирішується, коли її вага досягає 100 кг. Адже годівля свині на забій і для племінного розведення істотно відрізняється. Так, для продажу на ринок потрібні свині вагою 150 кг і більше — м’ясо має бути жирним, із більшим вмістом сала. Якщо ж йдеться про постачання до магазинів — тварини мають бути 110–120 кг, тому годівля обмежується за енергетичними кормами», — розповідає головний технолог племзаводу Василь Лимар.
В «Агропрайм Холдинг» підхід до годівлі базується на розумінні потреб організму тварини на різних етапах вирощування. Окрім приросту ваги, кормові суміші відіграють важливу роль у зміцненні імунітету, підтримці здоров’я ШКТ та формуванні якісного м’яса.

