/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2Ffb0bfdef7e184c028c103d577511f57b.jpg)
Які продукти слід вживати для активної роботи мозку: поради лікаря-гастроентеролога
Нашому мозку потрібна корисна їжа, щоб він працював належним чином.
Є низка поживних речовин та мікроелементів, які важливі для забезпечення конгітивної розумової роботи у довгостроковій перспекиві.
Про це в ефірі “КИЇВ24” сказав Олег Швець, лікар-гастроентеролог.
“Повинна бути база, або ж комплекс продуктів.
Це корисні жири, які містяться, наприклад, в рибі, в оливках і олії, в горіхах і насінні.
Вони створюють мозку підтримку”, — зазначає він.
За його словами, нашому мозку потрібні вітаміни — B12, вітамін B9, фолієва кислота, вітамін B6, вітаміни D та Е.
А також білок, корисний із тваринних і рослинних джерел, наприклад — молочні продукти, соя, зернові продукти.
“Для високої інтенсивності роботи мозку нам потрібна глюкоза і бажано, щоб вона була з жирами.
Наприклад, у вигляді чорного шоколад.
Це дає наим тривалий заряд, щоб сконцентруватися на вирішення складних розумових завдань”, — каже фахівець.
Непогано допомагає підвищити пильність, увагу і запам'ятовування кофеїн, який міститься в каві і чаї.
Біофлавоноїди — дуже корисні речовини — які містітяь в очвочах, фруктах та овочах, дають модливості для відновлення після навантажень.
“Такий пазл необхідний для того, щоб мати хорошу розумову працездатність”, — завершив лікар.
Але нове дослідження попереджає, що глобальне потепління може зробити зернову культуру токсичною.

