Які продукти слід вживати для активної роботи мозку: поради лікаря-гастроентеролога
Які продукти слід вживати для активної роботи мозку: поради лікаря-гастроентеролога

Які продукти слід вживати для активної роботи мозку: поради лікаря-гастроентеролога

Нашому мозку потрібна корисна їжа, щоб він працював належним чином.

Є низка поживних речовин та мікроелементів, які важливі для забезпечення конгітивної розумової роботи у довгостроковій перспекиві.

Про це в ефірі “КИЇВ24” сказав Олег Швець, лікар-гастроентеролог.

“Повинна бути база, або ж комплекс продуктів.

Це корисні жири, які містяться, наприклад, в рибі, в оливках і олії, в горіхах і насінні.

Вони створюють мозку підтримку”, — зазначає він.

За його словами, нашому мозку потрібні вітаміни — B12, вітамін B9, фолієва кислота, вітамін B6, вітаміни D та Е.

А також білок, корисний із тваринних і рослинних джерел, наприклад — молочні продукти, соя, зернові продукти.

“Для високої інтенсивності роботи мозку нам потрібна глюкоза і бажано, щоб вона була з жирами.

Наприклад, у вигляді чорного шоколад.

Це дає наим тривалий заряд, щоб сконцентруватися на вирішення складних розумових завдань”, — каже фахівець.

Непогано допомагає підвищити пильність, увагу і запам'ятовування кофеїн, який міститься в каві і чаї.

Біофлавоноїди — дуже корисні речовини — які містітяь в очвочах, фруктах та овочах, дають модливості для відновлення після навантажень.

“Такий пазл необхідний для того, щоб мати хорошу розумову працездатність”, — завершив лікар.

Але нове дослідження попереджає, що глобальне потепління може зробити зернову культуру токсичною.

Джерело матеріала
loader
loader