Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися
Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня.

Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками.

Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго.

Ось ключові правила їх зберігання:.

У холодильнику.

Це найкращий та найбезпечніший спосіб зберігання крашанок, які ви плануєте їсти.

У холодильнику, при температурі не вище +4°C, варені яйця в непошкодженій шкаралупі залишаються безпечними для споживання протягом приблизно одного тижня (до 7 днів) від моменту варіння.

При кімнатній температурі.

Це найризикованіший варіант.

Варені яйця є швидкопсувним продуктом.

Якщо крашанки перебували при кімнатній температурі (на столі, у кошику) понад 12 годин, вживати їх в їжу вже небезпечно.

Тепле середовище сприяє швидкому розмноженню бактерій.

Такі яйця краще використовувати виключно як елемент декору.

Перед тим, як з’їсти крашанку, яка зберігалася навіть у холодильнику, огляньте її.

Шкаралупа має бути цілою, без тріщин.

Будь-який неприємний запах — сигнал про те, що яйце зіпсувалося і його слід викинути.

До того ж термін зберігання яєць залежить від їх стану:.

зварене на м’яко — до 2 днів.

зварене вкруту, але тріснуте — до 3 днів.

зварене вкруту й очищене — до 3 днів.

зварене вкруту й ціле — до 10-14 днів.

Більше про це читайте у новині.

Джерело матеріала
loader
loader