/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F413a7d2674be96793095b44117044cf1.jpg)
Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися
Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня.
Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками.
Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго.
Ось ключові правила їх зберігання:.
У холодильнику.
Це найкращий та найбезпечніший спосіб зберігання крашанок, які ви плануєте їсти.
У холодильнику, при температурі не вище +4°C, варені яйця в непошкодженій шкаралупі залишаються безпечними для споживання протягом приблизно одного тижня (до 7 днів) від моменту варіння.
При кімнатній температурі.
Це найризикованіший варіант.
Варені яйця є швидкопсувним продуктом.
Якщо крашанки перебували при кімнатній температурі (на столі, у кошику) понад 12 годин, вживати їх в їжу вже небезпечно.
Тепле середовище сприяє швидкому розмноженню бактерій.
Такі яйця краще використовувати виключно як елемент декору.
Перед тим, як з’їсти крашанку, яка зберігалася навіть у холодильнику, огляньте її.
Шкаралупа має бути цілою, без тріщин.
Будь-який неприємний запах — сигнал про те, що яйце зіпсувалося і його слід викинути.
До того ж термін зберігання яєць залежить від їх стану:.
зварене на м’яко — до 2 днів.
зварене вкруту, але тріснуте — до 3 днів.
зварене вкруту й очищене — до 3 днів.
зварене вкруту й ціле — до 10-14 днів.
Більше про це читайте у новині.

