Які десерти приготувати на День закоханих: три безпрограшні ідеї
Які десерти приготувати на День закоханих: три безпрограшні ідеї

Які десерти приготувати на День закоханих: три безпрограшні ідеї

День закоханих - чудова нагода потішити кохану людину чимось особливим. Десерти тут грають важливу роль.Gazeta.ua розповість, що можна приготувати, щоб здивувати та створити романтичну атмосферу.Пропонуємо три вишукані й прості у приготуванні десерти, які підкорять серце кожного.1 яйце100 г. цукру130 мл. молока50 мл. соняшникової олії5 г. оцту120 г. борошна30 г. какао3 г. соди50 г. шоколадної крихтиДля крему:175 г. крем-сиру40 г. цукрової пудри100 мл. 33% вершківДо яйця додаємо цукор та добре перемішуємо. Вливаємо молоко, олію, оцет та знову все перемішуємо.Вводимо борошно та какао, обовʼязково просіюємо їх та додаємо соду. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції. Всипаємо шоколадку крихту.Наповнюємо паперові формочки для капкейків тістом на половину та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо деревʼяною паличкою, на виході вона має бути без тіста.Для крему до крем-сиру додаємо цукрову пудру да перемішуємо до однорідності на низьких оборотах міксера. Далі вливаємо дуже холодні вершки та збиваємо крем до стоячих піків поступово збільшуючи обороти.Крем перекладаємо в кондитерський мішок з насадкою та відсаджуємо на капкейки.Прикрашаємо ягідками, шоколадом, посипками, тим чим вам заманеться."Смачний десерт для будь-якого випадку. Без випікання, без желатину і на приготування якого у вас піде не більше 30 хвилин", - каже фудблогерка з ніком nata.cooking і поділилась смачним рецептом.Ягідне конфі200 г будь-яких ягід (у мене вишня)1 ст. л лимонного соку1 ст. л цукру1 ст. л кукурудзяного крохмалю50-70 мл водиДля крему150 г вершкового сиру2 ст. л. сметани (можна замінити на вершки)1 ст. л. цукрової пудри40 г білого шоколадуДля крихти50 г пісочного печива15 г вершкового маслагорішки за бажанням.Для ягідного конфі поєднуємо всі інгредієнти, ставимо на повільний/середній вогонь і постійно помішуючи ~3-5 хв доводимо до загустіння, після обовʼязково охолоджуємо до кімнатної температури.Для крему вершковий сир, цукрову пудру та сметану збиваємо до однорідності. Замість сметани можна використати жирні вершки, збити їх разом з пудрою до стійких піків, тоді ввести вершковий сир і перемішати.Шоколад топимо на водяній бані чи в мікрохвильовій короткими імпульсами, охолоджуємо та додаємо до крему, перемішуємо.Для крихти подрібнюємо печиво, додаємо до нього розтоплене масло і за бажанням горішки.Далі збираємо десерт так, як показано на відео. Подавати можна одразу) але краще поставити його в холодильник на годину, щоб він трішки настоявся.1 яйце400 мл молокадрібка солі1 ст. л з гіркою кукурудзяного крохмалю1 ст. л з гіркою какао2-4 ст. л цукру50 г чорного шоколаду20 г вершкового масласублімовані фрукти та ягодиВсі продукти мають бути кімнатної температури.Першим кроком в мисці поєднуємо яйце, дрібку солі (для балансу смаку), цукор, крохмаль та какао. Вливаємо трішки молока та перемішуємо до однорідності.Далі вливаємо решту молока, перемішуємо та переливаємо цю суміш у каструлю (за бажанням можна процідити суміш крізь сито, щоб не було грудочок). Ставимо на повільний і постійно помішуючи, доводимо до загустіння (3~5 хв). Коли зʼявились перші пухирці, проварюємо ще 30 секунд та вимикаємо вогонь.Додаємо шоколад, вершкове масло, перемішуємо до їх розчинення та одразу переливаємо пудинг у формочки. Ідеально, якщо вони будуть у формі серця.Даємо трошки охолонути, посипаємо какао та прикрашаємо сублімованими фруктами та ягодам.Десерт можна їсти одразу, а можна поставити в холодильник на 20-30 хв, щоб він став щільнішим.Якщо любите солодкі десерти, цукру додавайте більше на свій смак.Шоколад можна використовувати як чорний так і молочний, але з чорним смак буде насиченіший.

Джерело матеріала
loader