Ідеальний сніданок за секунди: крупи для каш, які достатньо просто залити водою на ніч
Ідеальний сніданок за секунди: крупи для каш, які достатньо просто залити водою на ніч

Ідеальний сніданок за секунди: крупи для каш, які достатньо просто залити водою на ніч

Не завжди є час варити кашу зранку. Але це не означає, що потрібно відмовлятися від корисного сніданку.Деякі крупи можна просто залити водою або молоком звечора - і зранку готові до вживання. Вони зберігають максимум корисних речовин і дарують енергію на весь день.Це найпопулярніший і найлегший варіант. Вівсяні пластівці швидко стають м'якими, якщо залити їх гарячою водою або молоком. Але найкориснішим вважається геркулес, що вимагає тривалішої термічної обробки. Для поліпшення смакових і поживних якостей краще залити його окропом і залишити під кришкою на ніч.Гречка - універсальна крупа, яка чудово підходить для здорового сніданку. Її можна приготувати за методом запарювання. Для цього переберіть крупу, промийте її, залийте окропом і залиште під ковдрою або в теплому місці на ніч. Зелену гречку можна просто замочити у воді на кілька годин.Ці крупи також чудово піддаються запарюванню. Пшоно після промивання можна залити гарячою водою або молоком, накрити і дати настоятися кілька годин. Кус-кус взагалі не потребує варіння - достатньо залити його окропом на кілька хвилин.Ці крупи мають більш щільну текстуру, тому зазвичай їх варять. Однак для тих, хто хоче заощадити час, є метод запарювання в термосі. Промиту крупу заливають окропом і залишають у термосі на ніч. Такий спосіб дозволяє отримати розсипчасту і смачну кашу без зайвих зусиль.

Джерело матеріала
loader