Швидкий сирний штолен без дріжджів: шеф-кухар поділилася геніальним рецептом
Швидкий сирний штолен без дріжджів: шеф-кухар поділилася геніальним рецептом

Швидкий сирний штолен без дріжджів: шеф-кухар поділилася геніальним рецептом

Сирний штолен, на відміну від класичного, готується без дріжджів, дуже просто та швидко, на приготування тіста ви витратите лише 10-15 хвилин.

Рецептом ідеального сирного штолена поділилася шеф-кухар Валентина Кущ.

Для приготування сирного штолена без дріжджів нам знадобляться такі інгредієнти (на 2 шт.):

  • борошно пшеничне - 250 г
  • цукор - 100 г
  • сир кисломолочний - 150 г
  • масло вершкове - 100 г
  • яйце - 1 шт.
  • горіхи - 20 г
  • розпушувач - 11 г
  • сухофрукти - 100 г
  • сіль - дрібка
  • + вершкове масло та цукрова пудра, щоб змастити і посипати готовий штолен

Також всередину штолена можна додати марципан або макову начинку.

Сухофрукти на 10 хвилин заливаємо окропом, потім зливаємо воду. Після цього заливаємо їх міцним алкоголем і лишаємо мінімум на ніч. За бажанням можна обійтися і без алкоголю – тоді заливаємо сухофрукти апельсиновим чи яблучним соком, або ж чаєм.

Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, сіль. Додаємо холодне вершкове масло та розтираємо до стану крихти.

Кисломолочний сир із яйцем перебиваємо блендером до однорідності та додаємо до крихти, швидко замішуємо пластичне тісто, яке не буде липнути до рук.

Сухофрукти зціджуємо та присипаємо їх ложкою борошна. Додаємо до тіста сухофрукти, подрібнені ножем горіхи та перемішуємо. Готове тісто ділимо навпіл.

З тіста формуємо коло, викладаємо марципан чи макову начинку ближче до одного краю та загортаємо, як на відео. Так само формуємо другий штолен.

Випікаємо сирні штолени в розігрітій до 160 градусів духовці приблизно годину до румʼяності. Теплі штолени щедро змащуємо ротопленим маслом і посипаємо цукровою пудрою.

Останні новини України:

Як смачно засолити червону рибу: переможниця "Мастер Шеф" дала святковий рецепт.

Смачніше за крабовий салат: рецепт сирного рулету з крабовими паличками.

Секрет ідеальної моркви по-корейськи: кулінар поділилася простим рецептом.

Теги за темою
Україна Різдво
Джерело матеріала
loader