Переможниця одного з сезонів і колишня суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, як приготувати ніжний і суперсмачний гарбузовий чизкейк.
Для основи чизкейка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере:
- шоколадні крекери чи пісочне печиво - 150 г
- вершкове масло (розтоплене) - 70 г
Для сирно-гарбузової маси:
- сир вершковий - 600 г (або 300 г вершкового сиру + 300 г кисломолочного сиру від 9% жирності)
- вершки жирністю від 30% - 100 г
- гарбузове пюре - 300 г
- цукор - 150 г
- крохмаль кукурудзяний - 30 г
- яйця - 5 шт.
- цедра одного апельсина
Щоб приготувати гарбузове пюре, очищений та нарізаний невеликими шматочками гарбуз "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська складає в каструлю, додає трішки води та проварює на середньому вогні до мʼякості (хвилин 15), а потім перебиває до однорідності.
Для основи чизкейка змішуємо печиво, подрібнене в крихту, та розтоплене масло. Викладаємо в форму для запікання, застелену пергаментом, формуючи дно та бортики. Випікаємо основу чизкейка в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 6-7 хвилин (з конвекцією).
Тим часом сир разом із гарбузовим пюре, вершками, цукром і цедрою перебиваємо занурювальним блендером до однорідності. Додаємо крохмаль і знову збиваємо. В кінці додаємо яйця та ще раз добре перемішуємо.
Сирну масу викладаємо в основу чизкейка. На низ духовки ставимо миску з окропом та відправляємо чизкейк у розігріту до 100 градусів духовку на 2,5 години. Після цього "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська вимикає духовку, відкриває дверцята, але лишає чизкейк остигати всередині на 5 годин.
Для декору чизкейка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала 50 г волоських горіхів у карамелі.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.