Ці вафельні трубочки багато хто пам'ятає з дитинства чи відпочинку. Їх люблять як діти, а й дорослі.
Приготувати улюблені солодощі можна легко вдома. Для цього не знадобиться вафельниця чи духовка, а вистачить лише сковорідки.
Начинити готові вафлі можна начинкою, яка вам подобається. У нашому рецепті буде згущене молоко та горіхи для присипки.
Інгредієнти для трубочок:
- Цукор – 120 грамів
- Яйця – 3 штуки
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Вершкове масло – 120 грамів
- Борошно – 150 грамів
- Сіль – щіпка
- Згущене молоко - 250 грамів
- Горіхи – півсклянки
Для приготування тіста протягом 5 хвилин до утворення пишної маси потрібно збивати яйця, цукор, ванільний цукор та сіль. Потім суміш додайте розтоплене вершкове масло (кімнатної температури) і збивайте протягом 1 хвилини. У суміш, що утворилася, поступово всипте борошно і ретельно вимішайте до однорідності.
Перед приготуванням трубочок розігрійте сковороду до високої температури та зменшіть вогонь. 1 столову ложку тіста викладіть на сковороду та рівномірно розподіліть. Вафля має бути тонка, тоді солодощі будуть хрусткі. Обсмажувати потрібно по 2-3 хвилини з кожного боку. Важливо смажити на невеликому вогні, тоді трубочки добре пропікаються. Скручувати вафлі потрібно гарячими, а наповнювати, коли вони охолонуть.
Наповнювати можна просто згущеним молоком, а збоку посипати горіхами.
Раніше ми повідомляли про сирні палички під футбол чи фільм: рецепт на кефірі, після якого не захочеться нагетсів.