Найкорисніша локшина: менш калорійна і містить втричі більше заліза
Найкорисніша локшина: менш калорійна і містить втричі більше заліза

Найкорисніша локшина: менш калорійна і містить втричі більше заліза

Про це повідомляє 24 Канал з посиланням на Health Digest. Ба більше, якщо звернути увагу на яєчну локшину.

Переваги яєчної локшини

Альтернативою звичайним макаронам може стати яєчна локшина, яка, окрім вуглеводів, містить цілий комплекс поживних речовин. Як пояснила дієтологиня Енджел Лук, яєчна локшина забезпечує організм селеном, марганцем і вітамінами групи В, що сприяють зміцненню імунітету, здоров'ю мозку та захисту клітин від ушкоджень.

Порівняно зі звичайними макаронами, яєчна локшина має:

  • На 20 калорій і 5 грамів вуглеводів менше;
  • Утричі більше заліза, що є важливим для відновлення м’язів і транспортування кисню.

Зауважте. Дорослим необхідно щодня отримувати 8–18 міліграмів заліза, а спортсменам — ще більше через підвищені фізичні навантаження. Одна порція яєчної локшини (1 чашка) містить 2,4 міліграма заліза, що робить її відмінним вибором для підтримки здоров’я.

Збалансовуйте свій раціон

Дієтологи радять включати яєчну локшину та інші джерела заліза, такі як м'ясо, яйця, шпинат і квасоля, до раціону, особливо під час інтенсивних тренувань.

Дотримання збалансованого харчування допоможе уникнути втоми та підтримувати енергію на високому рівні. Тож. не демонізуйте їжу, а насолоджуйтесь улюбленими продуктами.

Джерело матеріала
loader