МОЗ призначило виконавця функцій центральної МСЕК
МОЗ призначило виконавця функцій центральної МСЕК

МОЗ призначило виконавця функцій центральної МСЕК

Міністерство охорони здоров’я передало функції Центральної медико-санітарної експертної комісії  Українському державному науково-дослідному інституту медико-соціальних проблем інвалідності у місті Дніпро. Про це повідомила пресслужба міністерства.

В МОЗ зазначили, що саме на базі цього інституту впродовж 2024 року формувалась необхідна матеріально-технічна база, що має значно спростити процес проходження експертизи для людей. Відповідний наказ підписав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

- За рішенням МОЗ України виконання функцій Центральної МСЕК, зокрема щодо розгляду оскаржень та проведення перевірок обґрунтованості рішень, прийнятих МСЕК регіонального рівня, повністю передано до Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ в місті Дніпро, де впродовж 2024 року МОЗ створювалась необхідна матеріально-технічна база, що має значно спростити процес проходження експертизи для людей. Алгоритм оскарження рішень МСЕК наразі не змінився. Якщо ваша справа була направлена на оскарження до Центральної МСЕК, то її  буде перенаправлено до Українського державного НДІ медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України в місті Дніпро. З вами звʼяжуться щодо розгляду і подальших дій, черговість розгляду буде збережена, - йдеться у повідомленні МОЗ.

  • 22 жовтня генеральний прокурор України Андрій Костін звільнився з посади через корупцію в МСЕК та скандал з масовим отриманням інвалідностей прокурорами.
  • 17 жовтня головного прокурора Хмельницької області Олексія Олійника звільнили післяскандалу з оформленням "інвалідності" для нього та 49 підлеглих.
Теги за темою
Здоров'я Корупція
Джерело матеріала
loader
loader