Як правильно заварювати зелений чай: три нюанси, які впливають на смак
Як правильно заварювати зелений чай: три нюанси, які впливають на смак

Як правильно заварювати зелений чай: три нюанси, які впливають на смак

Зелений чай досить вимогливий до умов заварювання.

Ви дізнаєтесь:

Зелений чай – напій, який полюбляють багато українців. Однак, щоб краще насолодитись його смаком, потрібно знати, як правильно заварювати зелений чай.

Як найкраще заварювати зелений чай

Експерти сайту i-tea.club наголошують, що зелений чай дуже ніжний. Сировиною для нього служать верхні листочки і бруньки, зібрані ранньою весною. Саме тому зелений чай потребує особливих правил заварювання.

Зокрема, використовуйте бутильовану або фільтровану вода. Крім того, вона повинна бути "м’якою" з найнижчим вмістом солей (до 2 мг-екв / л). Не використовуйте воду з-під крана.

Чи можна заварювати зелений чай окропом

Зелений чай не можна заварювати окропом. Якщо це зробити, то ви просто зварите найніжніші листочки. Чай втратить більшість цілющих властивостей, а його смак стане гірким і грубим.

Температура води для заварювання зеленого чаю повинна бути 60-80°С. Чим прохолодніше вода - тим ніжніше буде смак.

Як заварити хороший зелений чай

Зелений чай виділяє у воду корисні речовини і мікроелементи, але після 5-ти хвилин, починає виділятися надмірна кількість кофеїну (теїн), що робить чай гірким. Тому, оптимальний час заварювання зеленого чаю - 3-5 хвилин.

Скільки ложок зеленого чаю потрібно на чашку

Щоб отримати чай середньої міцності, візьміть 1 гр. чаю на 100 мл. води. Приблизно чайну ложку на чашку 250 - 300 мл.

Як правильно заварювати чай – відео:

Що відомо про зелений чай

Зелений чай — ґатунок чаю, який досягається такою обробкою чайного листя: зав'ялювання + часткова сушка + скручування + досушування, також подрібнення (наприклад, у Японії). Основна задача при виготовленні зеленого чаю — зберегти його біологічно активні природні речовини, що містяться у чайному листі. Саме тому процес виготовлення цього різновиду чаю не "агресивний" та підпорядкований цілі збереження корисних речовин у листі — тобто це малоферментований або неферментований чай.

Готовий висушений зелений чай повинен бути зеленого кольору, потемніння заварки до коричневого, темно-сірого чи бурого кольору — ознака неякісного чаю, повідомляє Вікіпедія.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader