Навіщо досвідчені водії возять цибулину і зубну пасту в машині
Навіщо досвідчені водії возять цибулину і зубну пасту в машині

Навіщо досвідчені водії возять цибулину і зубну пасту в машині

Про такий хитрий і ефективний лайфхак мало хто знає.

Про що ви дізнаєтеся:

Досвідчені водії часто возять у машині не тільки стандартний набір інструментів, а й несподівані речі, такі як... цибулина! Навіщо ж їм це потрібно?

Виявляється, це простий і ефективний спосіб догляду за фарами автомобіля. Дізнайтеся, як цей народний метод допомагає зберегти фари чистими і яскравими.

Як позбутися каламутних фар за допомогою цибулі?

Потьмянілі та забруднені фари знижують видимість на дорозі. Використання цибулі допомагає пом'якшити бруд, і в результаті фари знову стануть чистими, без подряпин і пошкоджень. Цей метод підходить для швидкого домашнього догляду за автомобілем, коли немає часу на професійну чистку.

чим очистити плями на килимі
чим очистити плями на килимі / Инфографика: Главред

Цибулевий сік містить компоненти, які ефективно розчиняють бруд і наліт, що скупчуються на поверхні фар. Щоб очистити фари, достатньо розрізати цибулину навпіл і ретельно протерти забруднену поверхню. Потім зітріть залишки м'якою ганчірочкою з мікрофібри. Такий спосіб допомагає прибрати жовтизну з фар у домашніх умовах і повернути їм колишню прозорість.

Чим ще можна мити фари автомобіля?

Якщо цибулина не під рукою, існує безліч інших способів. Один із популярних методів - використання зубної пасти. Її відбілювальні властивості допомагають видалити каламутний наліт і повернути фарам прозорість. Все, що потрібно, це нанести пасту на фару, протерти круговими рухами, а потім змити водою, пишуть Авторадості.

Чому фари стають каламутними?

Фари стають каламутними через вплив довкілля - бруду, що летить з дороги, та ультрафіолету. - Сучасні фари - з пластиковими стеклами, їх можна знову зробити прозорими за допомогою полірування. - Полірувати фари можна як вручну, так і за допомогою полірувальної машинки.

Використовуючи такі прості народні засоби, як цибуля або зубна паста, ви легко можете підтримувати фари свого автомобіля в ідеальному стані без зайвих витрат.

Джерело матеріала
loader