Bertone анонсувала відродження моделі Runabout 60-х років
Bertone анонсувала відродження моделі Runabout 60-х років

Bertone анонсувала відродження моделі Runabout 60-х років

Італійське дизайнерське ательє Bertone планує організувати випуск лімітованої серії спорткара Bertone Runabout. Після успішного дебюту гіперкара Bertone GB110, кутюр’є мають намір відродити концепт 60-х років минулого століття.

Bertone Runabout має багату спадщину. Оригінальний концепт-кар Autobianchi A112 Runabout був розроблений Bertone і спроєктований легендарним Марчелло Гандіні. Вперше представлений на Міжнародному автосалоні в Турині в 1969 році, компактна двомісна середньомоторна баркетта була натхненна гоночними човнами середини 1960-х років.

Bertone анонсувала відродження моделі Runabout 60-х років - Фото 1

1969 Autobianchi A112 Runabout

Елементи унікального дизайну Runabout, його клиноподібний профіль та потужна дуга безпеки пізніше використовувалися в інших знакових роботах Гандіні, включаючи Alfa Romeo Carabo (1968) та Fiat X1/9 (1972). Футуристичний дизайн автомобіля, включаючи довгий плоский капот із центральним заглибленням, низькопрофільні шини та відсутність дверей, миттєво зробив його іконою кінця 1960-х років. Багато років потому, 20 серпня 2022 року, оригінальний концепт Runabout взяв участь у престижному конкурсі автомобільної краси Pebble Beach Concours d’Elegance та виграв премію Gran Turismo Award.

Нові власники Bertone, брати Жан-Франк та Мауро Річчі, прагнуть зберегти суть цього дизайну через сучасну інтерпретацію. Модель Runabout стане черговим дітищем проєкту Bertone Classic, покликаного віддати шану шедеврам із видатної спадщини бренду.

Bertone анонсувала відродження моделі Runabout 60-х років - Фото 2

Над виглядом Runabout XXI століття працював німецький автомобільний дизайнер Андреа Моцеллін, який також брав участь у створенні гіперкара GB110. Він зміг відтворити відмінну геометрію попередника, наповнивши її сучасним стилем та високим потенціалом.

Bertone анонсувала відродження моделі Runabout 60-х років - Фото 3

«Runabout з його футуристичними лініями, натхненими гоночними човнами, був розроблений як легка маленька Barchetta, створена для чистих веселощів та задоволення від водіння. Новий Bertone Runabout несе в собі той самий дух Dolce Vita, і ви можете володіти частинкою історії, їздити красивими місцями та насолоджуватися життям», – каже Андреа Моцеллін.

Bertone анонсувала відродження моделі Runabout 60-х років - Фото 4

Презентацію новинки заплановано на 29 жовтня, річницю дебюту оригінального Runabout на Туринському автосалоні 1969 року. На заході компанія розповість усі подробиці про новинку та її характеристики.

Джерело матеріала
loader