Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро
Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро

Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро

Італійське кузовне ательє Caselani Carrosserie підготувало оригінальну новинку на базі електромобіля Citroеn Ami. Як усі її витвори, концепт виконаний у стилі комерційних сітроенівських моделей 50-х років минулого століття.

Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро - Фото 1

Понад 20 років італійська компанія Caselani Carrosserie працює в галузі автомобільного дизайну, створюючи унікальну продукцію у стилі ретро на базі сучасних моделей. Ще одним витвором майстрів з Ломбардії став мініатюрний електромобіль на основі Citroen Ami. Автомобіль отримав оригінальне кузовне обважування зі склопластику, а всі технічні характеристики та функціональні можливості електрокара збереглися без змін. Дизайн нагадує популярну модель Citroen Type H, яка випускалася з 1948 по 1981 рік і розійшлося у світі тиражем понад 470 тисяч екземплярів.

Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро - Фото 2

Нагадаємо, що французький електрокар Citroen Ami дебютував у 2020 році. Він оснащений двигуном потужністю 6 кВт/8 к.с. та здатний розвивати швидкість до 45 км/год, що дозволяє керувати електрокаром в деяких країнах Європи без прав водія. Батарея місткістю 5,5 кВт-год забезпечує компактній двомісній машині запас ходу до 75 км.

Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро - Фото 3

Що стосується компанії Caselani Carrosserie, то у 2017 році вона представила своє бачення своєчасної інкарнації культового Citroen Type H на основі популярної моделі Citroen Jumper. Через три роки портфоліо італійських майстрів поповнило сімейство Type HG на базі менших за розміром Space Tourer/Jumpy. А у 2022 році в асортименті з’явилося компактне сімейство Berlingo 2CV Fourgonnette.

Італійці створили для Citroеn Ami новий дизайн у стилі ретро - Фото 4

Поки що в компанії Caselani Carrosserie не розкривають подробиць, коли новинка з’явиться в серії та скільки вона коштуватиме.

Джерело матеріала
loader