У Сухопутних військах ЗСУ пояснили, чому Ляшко став комбатом
У Сухопутних військах ЗСУ пояснили, чому Ляшко став комбатом

У Сухопутних військах ЗСУ пояснили, чому Ляшко став комбатом

Призначення лідера "Радикальної партії" екснардепа Олега Ляшка, який служить у лавах ЗСУ, на посаду командира батальйону безпілотних систем управління окремої механізованої бригади пов'язане з його успіхами в цій царині. Про це йдеться у офіційній заяві 11-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України.

- У зв’язку з численними запитами медіа, щодо окремих кадрових рішень повідомляємо. Рішення про переміщення лейтенанта Ляшка Олега Валерійовича на посаду командира батальйону безпілотних систем 63-ї ОМБР прийнято на підставі клопотання та плану переміщення командира 63-ї ОМБР,  - йдеться у заяві.

У корпусі додали, що згідно з отриманими від 63-ї ОМБР даними лейтенант Ляшко за два роки служби в цій бригаді "зарекомендував себе зарекомендував себе наступним чином":

  • Щодо безпілотних систем, він одразу почав глибоко вникати в їхню суть та їх роль на полі бою, розуміючи їхню важливість;
  • Під час його перебування на посадах, пов'язаних із безпілотними системами, була організована робота з відбиття значної кількості механізованих штурмів, знищено сотні одиниць техніки та живої сили противника;
  • У вересні ББС 63-ї ОМБР увійшов до топ-10 підрозділів за ефективністю серед підрозділів та з'єднань Збройних Сил України щодо ураження живої сили, військової техніки та інших засобів противника з використанням безпілотних систем.

- Враховуючи вищезазначене, командуванням 63-Ї ОМБР та 11 армійського корпусу, було прийнято відповідне кадрове рішення щодо призначення лейтенанта Ляшка Олега Валерійовича на посаду командира батальйону безпілотних систем 63-ї окремої механізованої бригади, - підсумовується у заяві.   

  • 51-річний Олег Ляшко вступив до лав ЗСУ під час російського вторгнення до України в 2022 році. Присягу на вірність у званні солдата склав 3 жовтня 2022 року. Втім, одразу виникли сумніви в тому, що Ляшко безпосередньо бере участь у боях. 
  • У 2024 році інтернетом прокотилася хвиля хейту від військових щодо Ляшка з критикою його як військовослужбовця, так і командира. Власне, військовослужбовці розкритикували команди Олега на лінії фронту. 
Теги за темою
Олег Ляшко
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader