Філіааіни разом із США проводять навчання на тлі загострення у Південно-Китайському морі
Філіааіни разом із США проводять навчання на тлі загострення у Південно-Китайському морі

Філіааіни разом із США проводять навчання на тлі загострення у Південно-Китайському морі

Цьогорічні навчання під назвою «Сама-Сама», що в перекладі означає «єдність», об'єднали близько тисячі моряків та військового персоналу з Австралії, Канади, Франції, Японії, США та Філіппін. Вони зосереджені на високоінтенсивних операціях з протичовнової, протидесантної та протиповітряної боротьби. Про це повідомляє видання Reuters.

Контр-адмірал ВМС США Тодд Чіміката, під час брифінгу в порту Субік поблизу Маніли, підкреслив, що метою навчань є зміцнення партнерства з ключовими союзниками для створення «ефекту стримування». Водночас він наголосив, що ці маневри не спрямовані проти жодної конкретної країни.

«Ми не прагнемо створювати конфлікт. Наша мета – підвищити оперативну сумісність. У світі є люди, які ігнорують встановлені правила, тому ми маємо разом працювати над визначенням таких стандартів», – зазначив Чіміката.

У дев'ятиденних навчаннях братимуть участь есмінець USS Howard ВМС США з керованою ракетною зброєю, канадський фрегат HMCS Vancouver із гелікоптером CH-148 Cyclone, а також японський десантний літак Shin Maywa US-2 і патрульний літак Kawasaki P-1 разом із військовими кораблями Філіппін.

Ці маневри відбуваються після нещодавніх заяв Китаю про проведення військових навчань у спірному Південно-Китайському морі, що посилило напруженість у регіоні. Чіміката додав, що навчання «Сама-Сама» були заплановані задовго до цих подій.

До слова, Філіппінський вулкан Таал поблизу столичного регіону вивергнувся, викинувши стовп пари висотою понад 2 км (1,24 милі), повідомило в середу сейсмологічне агентство.

Джерело матеріала
loader