По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу
По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу

По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу

Для всіх наших шанованих читачів, які через війну опинилися у складних життєвих обставинах, є дуже позитивні новини. Справа в тому, що Мінсоцполітики підготувало проект ухвали Кабінету міністрів про впровадження експериментального проекту з надання базової соціальної допомоги.

Про це стало відомо завдяки проєкту, опублікованому на порталі "Федерації профспілок України".

Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Згідно з документом, базова соціальна допомога надаватиметься найбільш уразливим категоріям населення як основний інструмент боротьби з бідністю та підтримки у складних життєвих обставинах.

Розмір допомоги розраховуватиметься як різниця між базовою величиною для кожного члена сім'ї та середньомісячним сукупним доходом сім'ї.

Соціальна допомога, скріншот: YouTube

Базову величину встановлено на рівні 4500 гривень. Для першого члена сім'ї вона становитиме 100% від цієї суми, а для кожного наступного – 70%. Отримання базової соціальної допомоги буде добровільним і скасує права інші види посібників.

Претендувати на базову соціальну допомогу зможуть отримувачі низки існуючих соціальних виплат, включаючи допомогу малозабезпеченим сім'ям, одиноким матерям, багатодітним сім'ям, внутрішньо переміщеним особам та іншим категоріям громадян.

Виплати. Фото: скрін youtube

Для пенсіонерів розмір базової величини залежатиме від страхового стажу. Так, для осіб зі стажем менше 10 років вона становитиме 53% від базової величини, від 10 до 20 років – 62%, від 20 до 30 років – 70%, а для тих, хто має 30 і більше років стажу – 88%.

Раніше повідомлялося, 5 хвилин – 4 тисячі: допомога з ТЦК коштуватиме значно дорожче.

Також, медогляд у школах та підвищення виплат: головні зміни жовтня.

Теги за темою
виплати
Джерело матеріала
loader