/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Faf4014031bede2e7795976b7bdd8f807.jpg)
Три маринади для курки, які зроблять її нереально смачною: рецепти
Якщо ви хочете завжди готувати ароматну, соковиту та смачну курочку, слід вміти правильно її маринувати. Саме від якості маринаду залежить майбутній смак основної страви.
Зірковий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво в Instagram розповів про три найкращі маринади для курятини. З ними цей вид м’яса завжди вийде максимально соковитим та смачним.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc08478fb0ea47a4ab75fdeb7c70d389a.png)
Жовтий маринад
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd18f322ef287648e155cfdebce809602.png)
Інгредієнти
- Оливкова олія — 2 ст.л
- Йогурт — 1 ст.л
- Паприка — 1/2 ч.л
- Кумин — 1/2 ч.л
- Сіль — 1 ч.л
- Цибуля сушена — 1/2 ч.л
- Імбир сушений — 1/2 ч.л
- Чорний перець — 1/2 ч.л
- Куркума — 1 ч.л
- Часник сухий — 1/2 ч.л
- Кінза сушена чи свіжа — 1 ч.л
Спосіб приготування
1. Всі складові змішати в окремій ємності.
2. Додати куряче м’ясо
3. Залишити маринуватись.
Червоний маринад
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fccf12cb46b0d0cc7c1891f71eeb7ee2b.png)
Інгредієнти
- Оливкова олія — 2 ст.л
- Сметана — 2 ст.л
- Імбир свіжий — 1 ч.л
- Часник свіжий — 1 зубчик
- Кориця — 1/2 ч.л
- Гвоздика — 1/2 ч.л
- Мускатний горіх — 1/2 ч.л
- Сіль — 1 ч.л
- Кумин — 1/2 ч.л
- Аніс — 1/2 ч.л
- Чилі сухий — 1/2 ч.л
- Куркума — 1/2 ч.л
- Коріандр — 1/2 ч.л
- Паприка — 2 ч.л
- Сік половини лайма
Спосіб приготування
1. Подрібнити у ступці кумин, гвоздику та аніс.
2. Змішати всі складові в глибокій ємності
3. Замаринувати куряче філе або стегна.
Зелений маринад
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F07040a3f8fe8e49a176eb6b4f526abc2.png)
Інгредієнти
- Оливкова олія — 2 ст.л
- Чилі свіжий — 1 ч.л
- Часник — 1 зубчик
- Сік та цедра лимона/лайма
- Кінза (можна замінити петрушкою) — 1 ст.л
- Паприка — 1/2 ч.л
- Коріандр — 1/2 ч.л
- Кумин — 1/2 ч.л
- Сіль — 1 ч.л
- Мед — 1 ст.л
Спосіб приготування
1. Подрібнити у ступці кумин, гвоздику та аніс.
2. Змішати всі складові в глибокій ємності
3. Замаринувати куряче філе або стегна.
На OBOZ.UA є й інші рецепти маринадів:
- Маринад для риби
- Маринад для овочів
- Маринад на кефірі

