7 способів реорганізувати комору з продуктами, щоб прискорити процес схуднення
7 способів реорганізувати комору з продуктами, щоб прискорити процес схуднення

7 способів реорганізувати комору з продуктами, щоб прискорити процес схуднення

Правильна організація місця для зберігання продуктів може суттєво вплинути на ваш прогрес у схудненні. Від розумного розташування корисної їжі на видному місці до очищення простору від зайвого – ці невеликі зміни допоможуть створити комфортне середовище для досягнення ваших цілей.

Організація зберігання продуктів допоможе вам полегшити шлях до здорового харчування. Видання eatthis.com опублікувало поради, які допоможуть правильно наповнити вашу комору корисними продуктами.

Ставте корисне на передній план

Щойно купили пакетики з сочевицею, макарони з нуту або органічний овес? Розташуйте їх у перших рядах! Те, що ви бачите першим, швидше за все, опиниться у вас на тарілці. Замість того, щоб тягнутися до солодощів, краще схопіть корисні продукти, які завжди на виду.

Ховайте шкідливі перекуси подалі

Якщо все ж таки купили пакет чіпсів або печива "на випадок гостей", зберігайте їх у важкодоступних місцях, наприклад, на верхніх полицях комори. Дієтолог Марісса Чорчіарі радить ховати шкідливі закуски подалі від очей: "Краще тримати вдома лише ті продукти, які не викликають неконтрольованих перекусів. Якщо це шкідлива їжа, не поспішайте купувати знову, залишивши її на полиці в магазині на деякий час".

Створіть кавову зону

Якщо ви любите каву, організуйте спеціальну "кавове міцсе". Дизайнер Дженніфер Маркус радить повісити кухлі на гачках під шафою і тримати біля кавоварки контейнер з підсолоджувачем. Це допоможе зробити вашу кавову рутину приємнішою, а також прискорити метаболізм, завдяки чому схуднення стане швидшим.

Використовуйте прозорі контейнери

"Вийміть продукти з коробок і покладіть їх у прозорі контейнери однакового розміру", – радить Маркус. Це не лише зекономить простір, але й дозволить швидко побачити, коли потрібно поповнити запаси корисних продуктів. Щоб не забути, що саме всередині контейнерів, можна приклеїти етикетки з назвами продуктів прямо на банки.

Упорядкуйте спеції

Карена Доун і Катріна Ходжсон із Tone It Up рекомендують організувати спеції за кольором або в алфавітному порядку: "Це дійсно корисно! Коли спеції легко знайти, ви частіше використовуєте їх для покращення смаку страв корисним чином, а не додаєте калорійні соуси".

Порційне зберігання

Замініть великі упаковки продуктів на порційні. Дослідження показують, що менші порції допомагають уникнути переїдання. Наприклад, люди, які отримували маленькі порції крекерів, їли на 20% менше, ніж ті, хто мав великі пакети. Розділіть перекуси на порції заздалегідь, щоб контролювати кількість спожитого.

Позбудьтеся непотрібного

Залишки старих речей, таких як формочки для печива або непотрібний текстиль, займають простір і створюють хаос. Фахівець з фітнесу Ліза Авелліно радить: "Тримайте кухню чистою та свіжою. Під час стресу ми схильні робити імпульсивні рішення, тому створіть простір, що надихатиме на здоровий вибір".

Раніше OBOZ.UA опублікував продукти, які варто їсти, щоб схуднути. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader