Ситні баклажани фаршировані макаронами: рецепт простої та швидкої страви
Ситні баклажани фаршировані макаронами: рецепт простої та швидкої страви

Ситні баклажани фаршировані макаронами: рецепт простої та швидкої страви

Кабачки – ідеальні овочі для приготування смачних теплих салатів, а також пасти, соусів, смачної ікри, рагу. Ще їх можна смачно нафарширувати м'ясним фаршем, сиром і навіть макаронами.

Що приготувати з кабачків

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних фаршированих кабачків макаронами.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • Кабачок 2 шт
  • Макарони 200 г
  • Консервований тунець 80 г
  • Кукурудза молода 2 шт
  • Перець болгарський 0,5 шт
  • Цибуля 1 шт
  • Часник 2 зуб.
  • Грецький йогурт 2 ст. л.
  • Сир твердий 80 г
  • Сіль, перець, петрушка

Спосіб приготування:

1. Кабачки добре промийте, розріжте вздовж на 2 частини, дістаньте з них м'якоть (відкладаємо її), полийте їх трохи олією, і ставимо запікатися при температурі 180 градусів на 20 хвилин.

Сирі кабачки

2. Кукурудзу відварюємо, залишаємо трохи охолонути і зрізаємо з неї зернятка, наріжте кубиком м'якоть кабачка, цибулю та перець. На розігрітій сковороді підсмажте цибулю до золотистості, додайте м'якоть кабачка, перець, солимо і тушкуємо до готовності.

Приготування начинки

3. У киплячій підсоленій воді зваріть макарони 4-5 хвилин, відцідіть їх і промийте холодною водою.

Начинка для кабачків

4. У глибокій мисці змішайте тушковані овочі, кукурудзу, тунець, макарони, додайте нарізану петрушку, вичавлений часник і грецький йогурт.

5. Фаршируємо цією начинкою кабачки, зверху посипте тертим сиром і ставимо запікатися в духовку при температурі 200 градусів, поки сир не зарум'яниться.

Готова страва

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мариновані кабачки без стерилізації
  • Мариновані кабачки з кетчупом та оцтом
  • Пряні мариновані кабачки
Джерело матеріала
loader
loader