Як правильно мити мультиварку всередині: спосіб, який виручить кожну господиню
Як правильно мити мультиварку всередині: спосіб, який виручить кожну господиню

Як правильно мити мультиварку всередині: спосіб, який виручить кожну господиню

Якщо ви не знаєте, як видалити жир із мультиварки і почистити сам нагрівальний елемент, можете спробувати спосіб, який пропонується в матеріалі.

Для багатьох мультиварка стала незамінним приладом на кухні. Вона допомагає готувати різні страви та економить час. Проте мультиварка дуже швидко забруднюється, і мити її не так просто. Тому з'являється проблема, як позбутися жиру в мультиварці всередині. Ми розповімо про спосіб, який допоможе відмити вашу мультиварку.

Автор YouTube-каналу Mr. Top Experimenter показав, як мити мультиварку, та поділився порадою щодо очищення нагрівального елементу.

Як почистити мультиварку всередині

Підготуйте мультиварку до очищення

Для початку потрібно вимкнути мультиварку з розетки та від'єднати від неї шнур. Після цього знімаємо клапан зверху, як показано на відео, і розбираємо його. Якщо кришка знімна (та кришка, яка йде під верхньою кришкою), потрібно натиснути на два виступи, після чого її можна буде мити.

Що знадобиться для миття мультиварки

Щоб помити мультиварку, нам знадобляться губка, поролонова мочалка, ватний диск, зубна щітка для важкодоступних місць, мийний засіб і спирт 96%.

Миємо мультиварку

Для початку можна помити в раковині клапан і кришку, якщо вона знімна. Далі наносимо мийний засіб на кришку, яка закриває мультиварку. Стараймося, щоб вода не потрапляла на нагрівальний елемент, інакше він може зіпсуватися.

Ретельно протираємо мультиварку від мийного засобу, щоб він не залишився всередині приладу. Робимо це декілька разів, після чого протираємо сухою ганчіркою.

Те ж саме робимо і зовні мультиварки.

Чим мити нагрівальний елемент мультиварки

Тут потрібно бути дуже уважним. Не можна, щоб вода або мийний засіб потрапили під нагрівальний елемент. Якщо туди потрапить засіб, то його звідти вимити вже не вийде.

Тому відтирати дно мультиварки потрібно губкою, промакуючи її в 96% спирті. Як це робити - показано на відео.

Збираємо мультиварку

Після того, як мультиварка повністю стала чистою, ставимо на місце клапан, нижню кришку і все протираємо насухо.

Дивіться відео, в якому показано гарну пораду, як відмити мультиварку від жиру:

Що таке Mr. Top Experimenter?

Mr. Top Experimenter - український YouTube-канал, який присвячений експериментам, тестам, лайфхакам, рецептам, здоровому способу життя та фітнесу. У каналу понад 130 мільйонів переглядів, зазначено в описі.

Інші новини:

Джерело матеріала
loader