Сікорський відреагував на інформацію ЗМІ про "суперечку" із Зеленським
Сікорський відреагував на інформацію ЗМІ про "суперечку" із Зеленським

Сікорський відреагував на інформацію ЗМІ про "суперечку" із Зеленським

Варшава підтримує Україну, наголошує польський міністр.

Очільник польського МЗСРадослав Сікорський прокоментував інформацію у ЗМІ про суперечку з президентом України Володимиром Зеленським.

Розбіжності між політиками сталися 13 вересня під час візиту Сікорського до Києва, повідомило польське видання Onet.

За його словами, між сусідами "інколи виникають проблемні питання". Разом з тим міністр закордонних справ Польщі наголосив, що Варшава підтримує Україну зброєю, фінансами та гуманітарною допомогою.

"Ми потребуємо більш жвавих і навіть більш інтенсивних контактів з Україною для її вступу до Європейського Союзу, і ми також розраховуємо на те, що Україна також проявить чутливість до наших вимог", - заявив Радослав Сікорський.

Інформація ЗМІ про напружену зустріч Зеленського і Сікорського

Польські медіа Onet і Wprost повідомили, що президент України Володимир Зеленський "здивував" польську делегацію своїм тоном спілкування з головою МЗС Польщі Радославом Сікорським під час зустрічі у Києві 13 вересня. За інформацією джерел журналістів, атмосфера на зустрічі була напруженою та "близькою до сварки".

"Саме Зеленський від самого початку мав нав’язати поганий тон у розмові. Він звинуватив Польщу в тому, що не підтримує свою країну в переговорах про вступ до Європейського Союзу. Слова Сікорського про те, що наша країна (Польща – Ред.) намагалася приєднатися до ЄС десятиліття, а термін, запропонований його адміністрацією, нереалістичний, були марними", – йшлося у повідомленні Wprost.

  • Сікорський виправдався за свою неоднозначну заяву про передавання Криму
  • "Мирний план" Китаю і Бразилії: Зеленський різко прокоментував ініціативу
  • "Фюрер" Путін пригрозив Заходу війною: у США відреагували
Джерело матеріала
loader