![В Італії експериментують з вирощуванням міні-кавунів у теплицях](https://thumbor.my.ua/21d8HbDE5NdK-I5U2ReFLt_WT7E=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F422%2Fc43d03b31a37ee0909096b77b52fcba0.png)
В Італії експериментують з вирощуванням міні-кавунів у теплицях
Італійська компанія Lamboseeds наразі працює над створенням невеликого кавуна, вирощеного вертикально в теплиці. Сорт називається Apirene, середня вага – 1,5-2 кг. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.
Lamboseeds досліджує нові можливості в секторі кавунів.
«Ми експериментуємо вже деякий час, – каже Сандро Коломбі (Sandro Colombi), директор Lamboseeds. – Створюємо високоінноваційний продукт. Це непросто, потрібні роки досліджень, але ми на правильному шляху».
З огляду на вимоги ринку, мета полягає в тому, щоб отримати міні-кавуни вагою 1,5 кг, максимум 2,5 кг, без кісточок, дуже солодкі, з червоною м’якоттю. Певний відсоток споживачів дуже зацікавлений у продукті, який можна швидко спожити і в якого не буде проблем з утилізацією шкірки, що в наші дні не можна недооцінювати. Однак найбільш інноваційною частиною продукту в компанії називають метод вирощування.
Як і у випадку з огірками, це вертикальне виробництво.
«Завдяки цій методиці, яку ми розробляємо для наших селекційних сортів, ми можемо виробляти рослини з високою щільністю. У захищеному середовищі, звісно. Наша робота також охоплює використання щеплених або нещеплених рослин, оскільки вибір того чи іншого впливає на схему посадки. Дослідження мають тривати. Смаки і потреби покупців змінюються, і ми повинні передбачати, що буде затребуване в майбутньому», – підсумовує Коломбі.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)