В Італії експериментують з вирощуванням міні-кавунів у теплицях
В Італії експериментують з вирощуванням міні-кавунів у теплицях

В Італії експериментують з вирощуванням міні-кавунів у теплицях

Італійська компанія Lamboseeds наразі працює над створенням невеликого кавуна, вирощеного вертикально в теплиці. Сорт називається Apirene, середня вага – 1,5-2 кг. Про це повідомляє EastFruit, пише agronews.ua.

Lamboseeds досліджує нові можливості в секторі кавунів.

«Ми експериментуємо вже деякий час, – каже Сандро Коломбі (Sandro Colombi), директор Lamboseeds. – Створюємо високоінноваційний продукт. Це непросто, потрібні роки досліджень, але ми на правильному шляху».

З огляду на вимоги ринку, мета полягає в тому, щоб отримати міні-кавуни вагою 1,5 кг, максимум 2,5 кг, без кісточок, дуже солодкі, з червоною м’якоттю. Певний відсоток споживачів дуже зацікавлений у продукті, який можна швидко спожити і в якого не буде проблем з утилізацією шкірки, що в наші дні не можна недооцінювати. Однак найбільш інноваційною частиною продукту в компанії називають метод вирощування.

Як і у випадку з огірками, це вертикальне виробництво.

«Завдяки цій методиці, яку ми розробляємо для наших селекційних сортів, ми можемо виробляти рослини з високою щільністю. У захищеному середовищі, звісно. Наша робота також охоплює використання щеплених або нещеплених рослин, оскільки вибір того чи іншого впливає на схему посадки. Дослідження мають тривати. Смаки і потреби покупців змінюються, і ми повинні передбачати, що буде затребуване в майбутньому», – підсумовує Коломбі.



Перегляди: 0
Теги за темою
Італія
Джерело матеріала
loader
loader