Цікаві факти про "синій зуб": чого ви не знали про Bluetooth
Цікаві факти про "синій зуб": чого ви не знали про Bluetooth

Цікаві факти про "синій зуб": чого ви не знали про Bluetooth

Bluetooth - це бездротова технологія для підключення пристроїв на короткій відстані для передачі даних

Bluetooth - це ідеальна технологія для смартфонів та інших портативних пристроїв для з’єднання, наприклад тоді, коли телефон “не бачить” Wi-Fi. Вона споживає менше енергії та передає дані на відстані без кабелів. Більшість людей навіть не здогадується, на честь кого Bluetooth дістав свою назву.

Багато людей користуються блютузом кожного дня. Наприклад, потрібно передати дані з ПК на смартфон, а у вас немає USB-кабелю, треба ввімкнути Bluetooth на обох пристроях, а потім об’єднати їх у пару. Які цікаві факти ви не знаєте про Bluetooth, розповідає tut-cikavo.

Для чого потрібен Bluetooth?

Bluetooth працює за принципом радіохвиль. Тож вам просто потрібно мати два телефони на відстані кількох метрів один від одного, Bluetooth на кожному з них, і буде можливо швидко та зручно передавати свої файли. Можна підключити бездротові навушники до свого ноутбука і слухати музику пересуваючись квартирою.

Цікаві факти про блютуз

Bluetooth перекладається з англійської, як “синій зуб”. А назвали його так на честь короля Харольда I або Харольда Синьозубого (норм. Harald Blåtand), який правив у X столітті Данією та частиною Норвегії та об'єднав ворожі данські племена в єдине королівство.

Bluetooth дозволяє пристроям з'єднуватися, коли вони знаходяться в радіусі до 100 метрів один від одного.

Логотип Bluetooth є поєднанням двох нордичних (“скандинавських”) рун:

“Хаглаз” (Hagall) - аналог латинської H.
і “Беркана” (Berkanan) - латинська B.

Існує два види атаки на блютуз пристрої з метою злому - пасивна та активна. Вони засновані на вразливості в механізмі аутентифікації і створення ключа - шифру між двома пристроями. 

Джерело матеріала
loader
loader