Мариновані огірки з кетчупом і гірчицею: рецепт пікантної закуски на зиму
Мариновані огірки з кетчупом і гірчицею: рецепт пікантної закуски на зиму

Мариновані огірки з кетчупом і гірчицею: рецепт пікантної закуски на зиму

Огірки, приготовлені за цим рецептом, можуть подавались на стіл в якості закуски. Також їх можна використовувати для приготування бургерів, хот-догів та інших страв. Вони хрумкі, соковиті та мають пікантний смак.

А ще, їх дуже легко готувати. Завдяки невеличким зусиллям, ви зможете насолоджуватись їх смаком протягом всієї зими. Як правильно замаринувати огірки з кетчупом та гірчицею, в Instagram розповіла фудблогерка з ніком anny cooking.

Мариновані огірки з кетчупом і гірчицею: рецепт пікантної закуски на зиму

Інгредієнти на 2 банки по 0,5 літри

  • Огірки – 600 гр
  • Діжонська гірчиця – 2 ч.л.
  • Кетчуп чилі – 2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор – ½ ч.л.
  • Оцет – 30 мл
  • Вода – 240 мл
  • Духмяний перець – 2 шт
  • Часник – 2 зуб
  • Кріп
  • Листя хрону

Спосіб приготування

1. Огірки миємо, відрізаємо попки, заливаємо водою і залишаємо на 2 години.

Мариновані огірки з кетчупом і гірчицею: рецепт пікантної закуски на зиму

2. Банки і кришки стерилізуємо, в банку кладемо листя хрону, гілочку кропу і 1 зубчик часнику, наповнюємо банку огірками і заливаємо окропом, залишаємо на 10 хв.

Мариновані огірки з кетчупом і гірчицею: рецепт пікантної закуски на зиму

3. Всі інгредієнти для маринаду: сіль, цукор, воду, оцет, кетчуп, гірчицю та духмяний перець зʼєднуємо в каструлі, доводимо до кипіння, та варимо протягом 5 хв.

4 Зливаємо воду з огірків, заливаємо киплячим маринадом, закриваємо стерилізованою кришкою.

Мариновані огірки з кетчупом і гірчицею: рецепт пікантної закуски на зиму

5. Перевертаємо, загортаємо у теплі рушники та залишаємо до охолодження.

На OBOZ.UA є й інші страви з огірків:

  • Квашені огірки
  • Малосольні огірки з соєвим соусом
  • Мариновані огірки "Кривава Мері"
Джерело матеріала
loader