Поспішіть, поки ще є свіженькі: легкий рецепт білих грибів, які проситимуть приготувати знову
Поспішіть, поки ще є свіженькі: легкий рецепт білих грибів, які проситимуть приготувати знову

Поспішіть, поки ще є свіженькі: легкий рецепт білих грибів, які проситимуть приготувати знову

Трофеєм серед грибників вважаються білі гриби. Їх можна додавати у різні страви: жульєн, суп, або просто потушкувати зі сметаною чи цибулькою і зеленню. Рецептом останньої страви сьогодні поділиться 24 Канал.

Як смачно приготувати білі гриби

Як кулінарний шедевр, чисті білі гриби можна смакувати сирими, тонко нарізаними і политими винним оцтом та оливковою олією. Але чому б не приготувати білі гриби за простим рецептом, які підійдуть і як гарнір до риби чи м'яса, або ж стануть основною стравою разом із картопляним пюре чи рисом.

  • Час: 30 – 40 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 500 грамів білих грибів
– 1 середня цибулин
– кілька горошин чорного і запашного перцю
– 1 лавровий лист
– 1 чайна ложка солі
– 80 грамів вершкового масла
– 1 столова ложка олії
– 2 – 3 зубчики часнику
– чверть стручка пекучого перцю
– гілочка розмарину або чебрецю
– невеликий пучок петрушки
– 2 столові ложки винного або іншого легкого оцту
– сіль, перець – до смаку

Приготування:

  1. Очистьте і промийте гриби. Поріжте їх на 4 – 6 частин, й проваріть їх 4 хвилини у добре підсоленій воді з цибулиною і спеціями. Після проварювання – киньте на сито, щоб підсохли.
  2. На добре розпеченій сковороді, на суміші вершкового масла і олії обсмажте гриби. До золотистого кольору, трохи збавивши вогонь. За часом це приблизно 10 – 15 хвилин
  3. Приблизно на середині приготування додайте дрібно рубаний часник і перець чилі. А в самому кінці додайте трохи винного оцту, посічену зелень петрушки та гілочку чебрецю або розмарину. Посоліть до смаку – і гриби готові. Зніміть з вогню.

Такі гриби можна їсти зі сметаною, або ж подати як гарнір. Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді може зацікавити і рецепт корисної шаурми без м'яса з двома соусами.

Джерело матеріала
loader