Ця закуска нікого не залишить байдужим
Багато хто вже почав складати меню до новорічного столу. Серед улюблених страв може бути салат "Білий принц" та запечена курочка з картоплею.
Новорічний стіл також можна урізноманітнити бюджетною, але яскравою закускою — паштетом під брусничним желе. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати паштет під брусничним желе
Інгредієнти:
Паштет
- 700 г курячої печінки
- 200 г цибулі
- 200 г моркви
- 50-100 мл вершків 15-22%
- 50 г вершкового масла
- сіль
- перець
Желе
- 300 г брусниці
- 50 г цукру
- 10 г желатину
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці.
- На вершковому маслі обсмажити цибулю, додати моркву, обсмажити.
- Печінку промити, прибрати все зайве, порізати на шматочки.
- Додати печінку до овочів, обсмажити, посолити, поперчити, смажити до готовності (близько 20-25 хвилин), остудити.
- Печінку з овочами подрібнити у блендері до однорідності.
- Поступово додавати вершки та збивати. Важливо не переборщити, щоб паштет не вийшов рідким.
- Паштет викласти в невеликі креманки, заповнюючи їх на 2/3, поставити в холодильник, поки готується желе.
- Желатин залити 100 мл холодної кип’яченої води, залишити на час, вказаний на упаковці.
- До брусниці додати цукор та 300 мл води, після закипання варити 10 хвилин, процідити.
- У гарячий відвар додати желатин, перемішати до розчинення, остудити.
- На паштет обережно вилити желе.
- Поставити в холодильник на 5-7 годин.
А якщо ви любите печінку, рекомендуємо приготувати неймовірний копійчаний святковий салат із цього субпродукту. Він виходить соковитим, ніжним та ефектно виглядає на святковому столі.