Генетика, фізична активність і здорове харчування – фактори, які впливають на ризику розвитку діабету. Однак дослідження Барселонського інституту глобальної охорони здоров'я вказало на ще один важливий фактор: час першого прийому їжі.
Що виявили вчені
У дослідженні взяли участь понад 100 000 осіб. Результати показали, що сніданок до 9 ранку зменшує ризик розвитку діабету 2 типу на 59%. А це дуже навіть значний показник.
Сніданок може допомогти людям із діабетом більш ефективно підтримувати баланс глюкози в крові та запобігати високому рівню глюкози в крові,
– зазначили автори дослідження.
Чому це логічно
Сніданок може допомогти контролювати вагу, якщо загальна кількість калорій, споживаних протягом дня, не перевищує норми. І навпаки, якщо ви пропускаєте ранковий прийом їжі, це впливає на рівень цукру в крові.
"Збалансований сніданок може допомогти позитивно вплинути на рівень інсуліну та цукру в крові. У вас буде більш стійкий рівень енергії", – наголосили вчені.