![Назвали ідеальний час сніданку, щоб знизити ризик діабету](https://thumbor.my.ua/wrrgW1ACxxqV24mGP17iskUvE8I=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7214913200ebb10144e5dafa7367fc97.jpg)
Назвали ідеальний час сніданку, щоб знизити ризик діабету
Генетика, фізична активність і здорове харчування – фактори, які впливають на ризику розвитку діабету. Однак дослідження Барселонського інституту глобальної охорони здоров'я вказало на ще один важливий фактор: час першого прийому їжі.
Що виявили вчені
У дослідженні взяли участь понад 100 000 осіб. Результати показали, що сніданок до 9 ранку зменшує ризик розвитку діабету 2 типу на 59%. А це дуже навіть значний показник.
Сніданок може допомогти людям із діабетом більш ефективно підтримувати баланс глюкози в крові та запобігати високому рівню глюкози в крові,
– зазначили автори дослідження.
Чому це логічно
Сніданок може допомогти контролювати вагу, якщо загальна кількість калорій, споживаних протягом дня, не перевищує норми. І навпаки, якщо ви пропускаєте ранковий прийом їжі, це впливає на рівень цукру в крові.
"Збалансований сніданок може допомогти позитивно вплинути на рівень інсуліну та цукру в крові. У вас буде більш стійкий рівень енергії", – наголосили вчені.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)