В Україні стартує вакцинація від коронавірусу: перші партії отримають сім регіонів
В Україні стартує вакцинація від коронавірусу: перші партії отримають сім регіонів

В Україні стартує вакцинація від коронавірусу: перші партії отримають сім регіонів

В Україні стартує вакцинація від коронавірусу: 24 лютого перші партії вакцини мають роз'їхатися до семи регіонів.

Про це розповіли у ТСН.Ранок24 лютого.

"Перші сім регіонів, які отримають вакцину, - Київ, Київська, Житомирська, Вінницька, Чернігівська, Черкаська, Полтавська області. Вакцина виїде одночасно. Просто логістично маршрути побудовані так, що деякі вакцину отримають ввечері, а інші - наступного дня", - розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко

Перші щеплення препаратом Covishield COVID-19, який прибув з Індії, почнуть робити медикам, що працюють із хворими на коронавірус. Це нині головна група ризику. Ефективність вакцини становить 70%. Для захисту від коронавірусу потрібно ввести дві дози з інтервалом у місяць.

Відео Новини України: перші вакцини мають роз`їхатися у 7 областей

Старт вакцинації. Сьогодні перші партії вакцини мають роз`їхатися у 7 областей. Щеплення почнуть робити медикам, які працюють із хворими на коронавірус - це нині головна група ризику. Вакцинуватимуть препаратом "Ковішилд" - перші 500 тисяч доз прибуло з Індії напередодні. Ефективність вакцини - 70%. Для захисту від коронавірусу потрібно 2 дози з інтервалом у місяць. За бюджетні кошти в Україну з Індії завезуть 12 мільйонів доз. Більше про коронавірус в Україні

Новини України: перші вакцини мають роз`їхатися у 7 областей
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Як повідомлялося, 23 лютого до України доправили першу партію вакцини від коронавірусу. Він має назву Covishield COVID-19, що в перекладі "Щит від ковіду". Сироватку виробляє індійське фарм-підприємство за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Щеплення роблять двічі з інтервалом у 4-12 тижнів. Вакцину можна безпечно зберігати за температури від 2°С до 8° градусів. Всього за бюджетний кошт мають закупити 12 мільйонів доз вакцини Covishield. 

Напередодні, 22 лютого, МОЗ України зареєструвало вакцину проти коронавірусу Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування (індійський препарат Covishield). 

Автор:
Олена Капнік
Джерело матеріала
loader
loader