/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0040323a41edb2010c0e210c25d0c297.jpg)
Чи шкодить цукор у "здорових" продуктах печінці так само, як торт: відповідь лікарки
Чому "здорові" продукти можуть шкодити?
Принаймні у цьому переконує лікарка та науковиця Наталія Бобок. Для 24 Каналу вона пояснила, що проблема криється у надлишку фруктози та прихованому цукрі, який часто міститься навіть у, здавалося б, "здорових" продуктах: йогуртах, сирах, хлібі, супах та гранолі.
За словами лікарки, фруктоза метаболізується виключно печінкою, і при надмірному споживанні швидко перетворюється на жир.
Це означає, що навіть регулярне вживання фруктів або меду у великій кількості може завдати шкоди організму,
– зазначила Наталія Бобок
До того ж, молочні продукти та фруктові фреші містять швидкозасвоюваний цукор, який миттєво підвищує рівень глюкози в крові, викликаючи стрибки енергії та повторне відчуття голоду.
То скільки цукру можна?
Бобок радить обмежити вільний цукор до 25 грамів на добу та уважно стежити за прихованими джерелами цукру у раціоні.
Зауважте. Щоб нормалізувати роботу організму і зменшити залежність від цукру, лікарка радить витримати 3 – 4 тижні без доданого цукру. За цей час можна стабілізувати рівень глюкози в крові, зменшити тягу до солодкого та переналаштувати мікрофлору кишківника.
