Існують продукти, які здатні погіршити перебіг застуди чи грипу.
Дієтологи зазначають, що якщо ви помітили у себе ускладнення симптомів після вживання того чи іншого продукти, відмовтесь від нього на час занедужання.
Продукти, які можуть погіршувати самопочуття при застуді.
Броколі – надійне джерело вітамінів А і С, а також клітковини.
Але з останньою слід бути обережним, коли ви хворієте.
Як і ненасичені жири, організму важко перетравлювати клітковину.
Тому краще додати в раціон продукти з низьким вмістом харчових волокон – зокрема, м'ясо птиці, молочні продукти, очищені від шкірки овочі та фрукти (саме в шкірці міститься найбільша кількість клітковини).
Попри те, що горіхи містять багато корисних поживних елементів, які допомагають боротися з інфекцією — зокрема, цинк і вітамін E, на початку хвороби від них краще відмовитися, особливо якщо у вас болить шлунок чи висока температура.
Річ у тім, що горіхи багаті на ненасичені жири, щоб перетравити які організму треба посилено працювати.
А відтак, витрачати частину енергії, яка могла б знадобитися для боротьби з хворобою.
До того ж, горіхи "вивільняють" гістамін.
Симптоми непереносності гістаміну.
почервоніння, свербіж очей та шкіри;.
нежить із виділенням білого слизу;.
закладеність носа;.
кропив’янку або екзему;.
головний біль або мігрень;.
спазми шлунку та діарею;.
зниження кров’яного тиску;.
Шпинат має здатність підвищувати вироблення гістаміну – хімічної речовини, яка у великих кількостях викликає алергію.
Відтак, якщо помітили у себе висип або почервоніння, або відчуваєте сильну втому чи інші симптоми, які характерні алергічним проявам.
З тих же причин краще відмовитися від полуниці, помідорів і цитрусових.