Як видалити пилових кліщів з матраца: вони викликають алергію
Як видалити пилових кліщів з матраца: вони викликають алергію

Як видалити пилових кліщів з матраца: вони викликають алергію

На відміну від постільних клопів вони не є паразитами, які кусають чи залізають під шкіру, але спати з ними небезпечно, оскільки вони можуть порушувати сон й викликати дискомфорт, пише The Spruce.

Попри те, що пилові кліщі є непомітними нашому оку, виявити їх можна за кількома ознаками:

  • Крихітні чорні чи коричневі цятки на матраці;
  • Свербіння шкіри в ліжку;
  • Відчуття симптомів алергії під час сну (сльозотеча, нежить, чхання, біль у горлі).

Якщо ж ви відчуваєте ці симптоми, то варто вдатися до пропилосошування матрацу хоча б раз на місяць, щоб прибрати пилових кліщів.

Матрац треба обов'язково пропилососити
Матрац треба обов'язково пропилососити / Фото Pexels

Як почистити матрац від кліщів

Спочатку зніміть захист з матраца та пилонепроникний чохол. Використовуйте пилосос з насадкою-щіткою для оббивки, щоб ретельно від всього позбутися. Не забувайте пропилососити боковини, а також рекомендовано витерти пил з каркаса ліжка.

Фахівці радять для того, аби освіжити матрац – посипати його харчовою содою й дати настоятися годину, а тоді вже братися до процедури з пилосошенням.

Далі рекомендовано замінити захисний чохол для матраців та застелити ліжко чистою постільною білизною.

Той комплект постільної білизни, який був до прибирання, треба обов’язково випрати за високої температури. У пральну машину треба також вкинути покривало від ліжка та піжаму, в якій ви спали.

Щоб позбутися пилових кліщів, рекомендовано знизити ризик вологості. Пилові кліщі відмінно розмножуються і процвітають при вологості вище 50%. При нижчій вологості їхній розвиток блокується. Щоб зменшити вологість – щодня відкривайте вікна.

Источник материала
loader