Коронавірус може спричинити економічну кризу в Україні – Милованов
Коронавірус може спричинити економічну кризу в Україні – Милованов

Коронавірус може спричинити економічну кризу в Україні – Милованов

Імовірність епідемії коронавірусної інфекції в Україні наразі мала, однак вона зростає.

Про це заявив відправлений у відставку разом із урядом Олексія Гончарука керівник міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Після голосування на позачерговому засіданні Верховної Ради України політик написав у фейсбук повідомлення під заголовком "Що робити далі? П’ять найголовніших пріоритетів в економіці".

До цієї п’ятірки він включив і поширення коронавірусної хвороби, оскільки "епідемія може призвести до кризи в економіці".

Аби цього не сталося, Милованов радить новому уряду підготувати стратегію реагування, що складатиметься з монетарної, фіскальної та інших складових.

Зокрема, йдеться про пом’якшення ставки, податкових канікул для певних галузей, обмежень у туризмі, транспорті, роздрібній торгівлі, оплаті комунальних платежів, запровадження нових правил у міжнародній торгівлі тощо.

Серед інших напрямків Милованой виокремив підтримання макроекономічної стабільності, пошук і залучення інвестицій, розбудову ринків, а також захист права власності.

Раніше в лютому Милованов запевняв, що Україна не відчула негативного економічного впливу через поширення у світі коронавірусу.

За його словами, ситуація може мати для української економіки нові можливості: "Наприклад, Китай може почати виробляти менше металу, і це дасть можливість всім металургійним заводам світу замінити трішки".

Источник материала
loader
loader