Несподіване поєднання: з чим їли хліб, коли не було ковбаси та масла
Несподіване поєднання: з чим їли хліб, коли не було ковбаси та масла

Несподіване поєднання: з чим їли хліб, коли не було ковбаси та масла

Таку "страву" найчастіше їли влітку

У радянські часи хліб був основою раціону, і його часто їли з різними стравами, іноді доволі несподіваними, аби більше насититись. Наприклад, його різали й тоді, коли вирішили їсти кавун.

Кавун зазвичай їли тільки влітку, коли він дозрівав на городі. Літом доволі спекотно й аби не їсти щось важке, люди віддавали перевагу ягоді. А щоб у шлунку не було "порожньо", брали ще свіжий хлібчик, як нагадує "Телеграф".

Кавун з хлібом та медом

Крім кавуна, на хліб часто намазували мед, варення, солодкі сиропи або брали твердий сир. Солодкі добавки давали швидку енергію та насичували організм глюкозою.

Такі поєднання, хоч і виглядали дивними, були частиною повсякденного життя, особливо в сім’ях з обмеженим доступом до продуктів. Хліб у СРСР був основою раціону, і його комбінували майже з усім, що було під рукою — з макаронами, супом, цукром чи сіллю з олією тощо.

Хлібчик з кавунок та сиром

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в СРСР була одна популярна страва, після якої навіть жуйка не допомагала. Що нарешті перестали готувати в Україні.

Джерело матеріала
loader