/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F3411df83f6df16992caf7c632db89ae6.png)
Несподіване поєднання: з чим їли хліб, коли не було ковбаси та масла
Таку "страву" найчастіше їли влітку
У радянські часи хліб був основою раціону, і його часто їли з різними стравами, іноді доволі несподіваними, аби більше насититись. Наприклад, його різали й тоді, коли вирішили їсти кавун.
Кавун зазвичай їли тільки влітку, коли він дозрівав на городі. Літом доволі спекотно й аби не їсти щось важке, люди віддавали перевагу ягоді. А щоб у шлунку не було "порожньо", брали ще свіжий хлібчик, як нагадує "Телеграф".
Крім кавуна, на хліб часто намазували мед, варення, солодкі сиропи або брали твердий сир. Солодкі добавки давали швидку енергію та насичували організм глюкозою.
Такі поєднання, хоч і виглядали дивними, були частиною повсякденного життя, особливо в сім’ях з обмеженим доступом до продуктів. Хліб у СРСР був основою раціону, і його комбінували майже з усім, що було під рукою — з макаронами, супом, цукром чи сіллю з олією тощо.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в СРСР була одна популярна страва, після якої навіть жуйка не допомагала. Що нарешті перестали готувати в Україні.
