/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fcc4af047ec56183247b5296dd0da5197.jpg)
Рис вийде ідеально розсипчастим: головний секрет бездоганної страви
Ви дізнаєтеся:
Якщо рис виходить злиплим, водянистим або навпаки - жорстким, можливо, ви припускаєтеся кількох неочевидних, але важливих помилок.
Один із ключових моментів - промивання рису до варіння. Також варто враховувати, що смак задається не після готування, а ще в процесі, пише Express.
Як зварити ідеальний розсипчастий рис
1. Промийте рис перед варінням
Насамперед промийте рис у холодній воді, щоб прибрати надлишки крохмалю. Це запобіжить злипанню і зробить рис більш розсипчастим. Такий підхід активно використовується в професійних кухнях, особливо під час приготування басматі.
2. Додайте спеції та дайте настоятися
Після промивання перекладіть рис у каструлю, додайте сіль, перець, а для яскравішого смаку - спеції, наприклад, пару стручків кардамону. Такий спосіб надає рису насиченого смаку ще до початку варіння.
3. Використовуйте точну кількість води
Пропорції мають значення: на одну частину рису - півтори частини води. Це оптимальне співвідношення, що дає змогу уникнути як перетравлення, так і нестачі рідини.
4. Контролюйте температуру
Залийте рис холодною водою і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте на повільному вогні 8-10 хвилин.
5. Дайте настоятися після варіння
Коли рис звариться, дайте йому постояти під кришкою близько 10 хвилин. Потім акуратно розпушіть його виделкою, щоб зерна остаточно розійшлися.
Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете готувати легкий, ароматний та ідеально розсипчастий рис щоразу.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F61143ce2e023a0e7bd39af969931baa2.jpg)
Як приготувати рис: поради експерта
Як правильно приготувати розсипчастий рис,розповів український шеф-кухар Євген Клопотенко. За його словами, важливо дотримуватися правильних пропорцій: на одну частину рису потрібно взяти дві частини води. Крупу слід засипати в каструлю з холодною водою, довести до кипіння і варити близько 5 хвилин.
Потім каструлю знімають із вогню, накривають кришкою і залишають настоюватися ще на 15 хвилин. Таким чином, усього за 20 хвилин можна отримати добре приготований, розсипчастий рис без злипання і перетравлення.
Дивіться відео - пряний рис по-індійськи:
Валентина Хамайко приготує запашний рис з індійськими спеціями. Як зробити смачний розсипчастий рис? І навіщо у страву треба додавати сметану - дізнаєтеся у відеорецепті від "Сніданка з 1+1".
Раніше Главред писав про те, що шеф-кухар поділився унікальним рецептом пюре. Відомий кухар розкрив незвичайний спосіб приготування пюре, який знають одиниці.
Нагадаємо, раніше Главред писав простовідсотковий спосіб врятувати запас картоплі. Чи можна готувати з млявої картоплі - коли не можна їсти стару картоплю.
Більше новин:
Про джерело: Express.co.uk
Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.

