/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff8bab4da3ddf7556b1b5abe680b24c43.jpg)
Збийте цей продукт — у вас вийде вершкове масло, в рази смачніше й дешевше за магазинне
Як приготувати домашнє вершкове масло / © pixabay.com
Вершкове масло — продукт не з дешевих, але його люблять практично всі, бо воно не лише смачне, а й дуже корисне. Тож не варто від нього відмовлятися, навіть якщо ціна дуже кусається. Адже натуральне вершкове масло легко зробити власноруч, для цього вам знадобиться лише один простий продукт. І це не домашня сметана.
Що потрібно для приготування домашнього вершкового масла
-
Вершки 30-35% жирності — 500 грамів.
-
Трохи солі чи будь-які інші спеції для більш виразного смаку.
-
Решту справи зробить ваша кухонна техніка — міксер чи навіть звичайна банка з кришкою.
Як приготувати вершкове масло.
-
Налийте вершки у глибоку миску чи банку.
-
Збийте міксером. Спочатку маса перетвориться на густі вершки, а згодом почне відділятися сироватка.
-
Можна брати банку з кришкою і збивати руками, але цей процес буде більш тривалим та трудомістким.
-
Продовжуйте збивати доти, поки не утвориться щільна масляна грудка.
-
Злийте рідину — це пахта, її можна також використати для випічки.
-
Отримане масло промийте холодною водою, тоді воно довше зберігатиметься.
-
Додайте щіпку солі чи улюблені спеції за смаком — і смачне домашнє вершкове масло можна смакувати.
Чому таке вершкове масло значно краще за магазинне
-
Ви точно знаєте склад продукту і він в рази дешевший та якісніший.
-
Масло виходить ароматним, ніжним і без жодних домішок.
-
Готувати легко, а результат перевершує магазинні аналоги.
-
Ви отримуєте не лише масло, а й пахту, яку можна використовувати для млинців, булочок чи соусів.

