Ви подякуєте собі за цю закуску: консервуємо помідори за рецептом з Одещини
Ви подякуєте собі за цю закуску: консервуємо помідори за рецептом з Одещини

Ви подякуєте собі за цю закуску: консервуємо помідори за рецептом з Одещини

Насиченість смаку – головний критерій вдало законсервованих помідорів. Вони повинні не просто доповнювати страви, а надавати колоритних відтінків усій трапезі, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "На пенсії".

Як замаринувати помідори на зиму?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4 банки по 3 літри

Інгредієнти:
– 6 – 7 кілограмів помідорів;
– 2 болгарських перці;
– 2 гострих перці;
– 2 корені хрону;
– 2 головки часнику;
– 2 моркви;
– 8 таблеток аспірину;
маринад:
– 5 літрів води;
– 400 грамів цукру;
– 200 грамів солі;
– 250 мілілітрів оцту.

Приготування:

  1. Воду доводимо до кипіння, додаємо всі інгредієнти для маринаду і варимо кілька хвилин.
  2. Через мʼясорубку пропускаємо перці, хрін, часник та моркву.
  3. На дно банок розкладаємо овочеву суміш та додаємо по 2 таблетки аспірину.
  4. Накладаємо помідори в банки та заливаємо маринадом.
  5. Закручуємо банки, перевертаємо та закутуємо на добу.
  6. Зберігаємо помідори у темному і прохолодному місці.

Смачного!

Ароматний компот – це можливість зберегти смак літа на цілий рік. А напій з бузини навіть не треба варити – легшого у приготуванні і не знайдеш.

Джерело матеріала
loader