Цвітна капуста: суперфуд для серця, мозку та імунітету
Цвітна капуста: суперфуд для серця, мозку та імунітету

Цвітна капуста: суперфуд для серця, мозку та імунітету

Чому корисно їсти цвітну капусту?

Про переваги споживання цвітної капусти розповідає 24 Канал з посиланням на Real Simple.

  • Капуста – джерело вітамінів і мінералів

Всього 107 грамів сирої цвітної капусти містить лише 27 калорій, але забезпечує організм вітаміном С (58% добової норми), вітаміном К, В6, фолатами, калієм, магнієм та іншими цінними мікроелементами.

  • Підтримка травлення

Багата на клітковину, цвітна капуста сприяє здоров’ю кишківника, зменшує запальні процеси та допомагає запобігати закрепам і іншим порушенням травної системи.

  • Профілактика онкологічних захворювань

Овоч містить антиоксиданти, глюкозинолати та ізотіоціанати – сполуки, що можуть уповільнювати ріст ракових клітин і знижувати ризик утворення пухлин.

  • Допомога у контролі ваги

Низькокалорійна і ситна, цвітна капуста чудово підходить для тих, хто хоче схуднути або підтримувати вагу, замінюючи більш калорійні інгредієнти.

  • Зміцнення імунітету

Вітамін С у складі діє як потужний антиоксидант та допомагає організму боротися із запаленнями та інфекціями.

  • Підтримка роботи мозку і нервової системи

Цвітна капуста – джерело холіну, який необхідний для пам’яті, концентрації та здоров’я печінки.

  • Контроль тиску і здоров'я серця

Сульфорафан, що міститься у цвітній капусті, сприяє нормалізації артеріального тиску та підтримує еластичність судин.

Як їсти цвітну капусту

Її можна вживати сирою, готувати на пару, смажити чи запікати. Вона чудово поєднується з хумусом, входить до складу супів, салатів і навіть може замінити рис чи борошно у стравах.

Теги за темою
Здоров'я Профілактика захворювань
Джерело матеріала
loader
loader