/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F08d31a29f79585d09894414e170970da.jpg)
Ковбаса і сосиски - це зло. Аніта Луценко пояснила, чому
Фітнестренерка Аніта Луценко пояснила, як вживання обробленого м'яса впливає на наше здоров'я.У своєму Instagram спортсменка зазначила, що зменшення кількості ковбаси, сосисок, бекону, салямі й шинки може покращити самопочуття.За інформацією Міжнародного агенства з дослідження раку (IARC), споживання переробленого м'яса викликає колоректальний рак (рак товстої та/або прямої кишки). Також виявлено зв'язок із раком шлунку, але докази не є остаточними.Неперероблене червоне м'ясо може викликати рак підшлункової та передміхурової залози.Зазначається, що безпечна кількість споживання переробленого м'яса не встановлена, тому його рекомендується мінімізувати або узагалі не вживати."Згідно монографії від Міжнародного агентства з дослідження раку (IARC) та Всесвітньої організації охорони здоров'я від 2015 року, щоденне вживання 50 г переробленого м'яса підвищує ризик розвитку колоректального раку приблизно на 18%", - підсумувала фітнестренерка.
