/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F8485d2271d96e0c58dc26b50c8983862.jpg)
Готує дуже просто, а розлетиться за лічені секунди: рецепт шашлику з лаваша
Сезон шашликів у самому розпалі. Якщо традиційне мʼясо шматками набридло, а лаваш з сиром на мангалі вже куштували не один раз. Тоді Главред пропонує приготувати шашлик з лаваша та фаршу, який аж ніяк не поступається тому, до якого всі звикли.
Рецептом лінивого кебаба на мангалі поділився український кулінар у TikTok @igor_shpigunov.
Вам знадобиться:
Спершу потрібно підготувати мʼясо, можна одразу купити в магазині готовий фарш або ж приготувати самостійно. Для приготування фаршу краще поєднати два види м'яса, наприклад свинину і яловичину. Вдалим буде і поєднання баранини з зазначеними наповнювачами. Також можна використати курятину для фаршу.
Коли фарш буде готовий, дрібно наріжте цибулю, болгарський перець і подрібніть петрушку. Додайте овочі до фаршу, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте інгредієнти.
Далі візьміть лаваш та розстеліть його на поверхні. На лаваш викладіть готовий фарш з овочами. Все скрутіть у рулетик та поріжте на круглі пропорційні шматочки.
Обережно нанизуйте шматки рулету на шампурі.
Смажити лінивий кебаб потрібно на розігрітому вугіллі до готовності.
Смачного!
Дивіться відео, як приготувати шашлик з фаршу і лаваша:
@shpigunov_igor Шашлик з лавашу ? Вам знадобиться: - Болгарський перець- 2 шт; - Цибуля- 1 шт; - Петрушка- 50 г; - Фарш курячий - 1 кг; - Лаваш- 2 шт; - Сіль, перець. * Процес приготування: * Перець та цибулю нарізати кубиком. Петрушку подрібнити. * Змішати овочі з фаршем, додати петрушку, посолити й поперчити. * Розподілити мʼясну масу по лавашу та скрутити в рулетик. * Порізати рулетик на порційні шматочки. * Нанизати їх на шампур, як на відео. * Смажити на розігрітому вугіллі до готовності. Зберігайте, це дуууже смачно??
♬ Woop Baby - Letherette
Читайте також:
Про персону: igor_shpigunov
igor_shpigunov - транслює свої відео в трьох провідних всесвітньо відомих соціальних мережах: TikTok, YouTube та Instagram. Кухар, якого багато хто вважає профі, готує страви для фуд-контенту за відомими рецептами. А його творчий підхід проявляється в тому, що від якихось інгредієнтів він відмовляється, водночас додаючи щось своє.
