/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F05aaaf939f7b51b22643d5e438a6a08a.jpg)
Меню після 50 років: перелік продуктів, які мають стати обов'язковими у раціоні
Від правильного раціону і харчових звичок залежать здоров'я і довголіття.Чим старшими стаємо, тим більше уваги доводиться приділяти харчуванню. Їжа може зробити нас здоровими і активними. Головне, правильно підбирати її до свого щоденного раціону, пише woman24.Склали список здорових продуктів, які варто їсти якомога частіше, особливо якщо вам вже виповнилося 50 років.Енергія, робота мозку, здоров'я серця - все це може посилити буряк. Особливі речовини, що містяться в цьому коренеплоді, можуть знизити артеріальний тиск і розширити судини.Якщо хочете зберегти молодість і красу шкіри, їжте насіння. В ньому багато вітаміну Е і С. Саме вони допомагають боротися з вільними радикалами, головною причиною старіння. Додавайте насіння в салат або гризіть так - тільки пам'ятайте про захист зубів і ясен.У цих горіхах багато ненасичених жирів, рослинних стеролів, а також особливих антиоксидантів флавонідів. Все це робить їх просто незамінними для серця. З'їдайте щодня кілька горіхів - і ви істотно знизите ризик розвитку хвороб серця.Одна з проблем, з якою стикаються всі люди старше 50 років - швидка втрата м'язової маси. Щоб з нею впоратися, потрібно їсти більше продуктів, що містять білок. В першу чергу це молочні продукти. Йогурти, кефір, сироватка - все це повинно бути на вашому столі кожен день.Шпинат, броколі, листова капуста, зелений салат - джерела кальцію, потреба в якому зростає з віком. Чим старше ми стаємо, тим гірше наш організм засвоює кальцій. Тим більше його нам потрібно. Так що салат із зелені до обіду - відмінний вибір.Діабет другого типу, високий рівень холестерину, хвороби шлунка - щоб знизити ризик всіх цих недуг, варто якомога частіше їсти квасолю. У ній багато рослинної клітковини, дефіцит якої ми відчуваємо в будь-якому віці, але після 50 років - особливо. Так що їжте квасолю та інші бобові – це смачно, ситно і дуже корисно.Яскраві і смачні, томати допомагають нам запобігти появі зморшок. У помідорах багато лікопіну - природного антиоксиданту, що захищає шкіру від пошкоджень і передчасних зморшок. Так що помідори, а також томатна паста або сік варто їсти частіше.51-53 роки-середній вік настання менопаузи. В цей час багато жінок стикаються з підвищеною ламкістю і крихкістю кісток. Щоб справитися з цією недугою, треба їсти багато кальцію і вітаміну D, якого по‑справжньому багато в грибах.Так що їжте гриби не тільки влітку, але і взимку, коли ми особливо відчуваємо дефіцит цього "сонячного" вітаміну.Ще один продукт, дуже корисний для здоров'я і фортеці кісток. П'ять-шість цих фруктів в день дозволяють успішно запобігти втраті кісткової маси. Причому сушений чорнослив так само корисний, як свіжий.Вони корисні в будь-якому віці. Після 50 років їх варто їсти в обов'язковому порядку. Регулярне вживання яєць допомагає захистити здоров'я мозку і зберегти когнітивні функції в літньому віці. Крім того, яйця - джерело білка, який потрібен для підтримки м'язової маси. Так що варто починати свій день з яєчні або омлету.У винограді міститься більше 1600 корисний речовин, які захищають здоров'я серця, суглобів, очей і мозку. А одна порція містить всього 90 калорій.

